• Home
  • TIPS VAN LOCALS
  • Musea
  • Geelvinck Pianola Museum

Geelvinck Pianola Museum

GeelvinckWekelijks concerten in het meest intieme museum van Amsterdam.

Hartje Jordaan houdt zich een bescheiden museum dapper staande tegen de huidige tijd van efficiëntie en functionaliteit. Het Geelvinck Pianola Museum beheert een van ’s werelds grootste collecties pianolarollen: meer dan 30.000. De pianola is de voorloper van de digitale piano: je hoort daadwerkelijk het pianospel uit de periode van de fin de siècle tot en met de Roaring Twenties. Het museum ontving afgelopen november van de Museumnacht de eervolle vermelding "meest intieme museum van Amsterdam".

Concerten

Roaring TwentiesIedere week vinden er in het museum concerten plaats, van klassieke en eigentijdse kamermuziek op historische instrumenten tot jazz, tango en zelfs livemuziek bij stomme film. Het Geelvinck Pianola Museum is partner in Geelvinck Muziek Musea, dat ook in andere musea concerten op historische piano’s organiseert.

Houdt onze evenementenpagina in de gaten voor alle concerten van het museum.

Openingstijden

Het Geelvinck Pianola Museum is alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Op deze dagen worden er muzikale rondleidingen gegeven van 11.00 tot 17.00 uur. Geelvinck Pianola concertLet op: wanneer er een concert staat ingepland om 17.00 uur is het museum tot 16.00 uur geopend. Kijk daarom altijd eerst op de website voor de correcte openingstijden.

Gesloten tijdens kerstdagen (uitgezonderd concerten), Oud & Nieuw (uitgezonderd concerten) en Koningsdag.
Entreeprijs volwassenen: € 9,00
Kinderen tot 12 jaar: € 5,00

Adres en plattegrond

Geelvinck Pianola Museum
Westerstraat 106, 1015 MN Amsterdam
Telefoon 020 639 07 47
Ga naar de website van het museum voor meer informatie.