Agenda

Raadpleeg de agenda voor je bezoek aan de Amsterdam centrum. Staat er niets voor je bij? Een wandelroute of speurtocht kan altijd!


Sinterklaasintocht AmsterdamSinterklaasintocht Amsterdam

Sinterklaas in Amsterdam

13 november 2022

Sinterklaas komt met de stoomboot over de Amstel en zal vervolgens overstappen op een kleinere boot voor een grachtentocht via de Herengracht, Leidsegracht, Prinsengracht en vervolgens weer via de Amstel richting Stopera waar Burgemeester Halsema en de kinderburgemeester de Sint de Amsterdamse stadsleutel overhandigen. Vervolgens gaat Sinterklaas te paard verder, gevolgd door muzikanten, praalwagens en zijn Pieten.

Amsterdam Light Festival 2022 2023Amsterdam Light Festival 2022 2023

Amsterdam Light Festival

1 december 2022 t/m 22 januari 2023

Het thema van de 11e editie van het Amsterdam Light Festival is 'Imagine Beyond'. Twintig kunstwerken nemen je mee in de wereld van verbeelding. Je kunt het Amsterdam Light Festival varend en wandelend beleven.

Solderkerk Ons Lieve Heer op SolderSolderkerk Ons Lieve Heer op Solder

Soldermis

4 december 2022

Iedere eerste zondag van de maand om 11.00 uur vindt in de indrukwekkende zolderkerk van Museum Ons Lieve Heer op Solder een katholieke misviering plaats. Iedereen is welkom! Reserveren is noodzakelijk, er zijn slechts 30 plekken beschikbaar.

Nationale Tulpendag Amsterdam 2023Nationale Tulpendag Amsterdam 2023

Nationale Tulpendag

21 januari 2023

Vier de officiële start van het tulpenseizoen en kom gratis een bosje tulpen plukken in de kleurrijke pluktuin voor het Koninklijk Paleis op de Dam. Op zaterdag 21 januari staan maar liefst 200.000 tulpen klaar om geplukt te worden en jouw huis op te vrolijken. De vorige twee edities konden helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, daarom is Tulpendag 2023 extra speciaal!

Chinees Nieuwjaar 2023Chinees Nieuwjaar 2023

Chinees Nieuwjaar

22 januari 2023

Vanaf de Boeddhistische Tempel wordt een optocht gehouden door Chinatown met traditionele leeuwen en draken, om boze geesten te verdrijven en geluk te brengen voor het nieuwe jaar. Uiteraard gaat dit gepaard met vuurwerk en kun je genieten van tradionele Chinese gerechten op de Nieuwmarkt en bij o.a. Nam Kee en Sea Palace.

Open Toren Dag Amsterdam 2022Open Toren Dag Amsterdam 2022

Open Toren Dag

25 maart 2023

Tijdens de 10e editie van de Open Torendag openen historische en hedendaagse Amsterdamse torens opnieuw (gratis) hun deuren. Een unieke kans om te genieten van het uitzicht op onze prachtige stad. Op de website van de organisatie worden de deelnemende torens bekend gemaakt en kun je je aanmelden.
Foto: Peter Elenbaas.

Tulpfestival AmsterdamTulpfestival Amsterdam

Tulpfestival

1 t/m 30 april

Tulpen brengen het voorjaar! De gehele maand april fleuren tienduizenden tulpen de stad op. Kijk op de website van het Tulpfestival waar je de vrolijke bakken tegenkomt.

Aprilfeesten Nieuwmarkt AmsterdamAprilfeesten Nieuwmarkt Amsterdam

Aprilfeesten Nieuwmarkt

21 t/m 27 april 2023

Terug van weggeweest! De legendarische aprilfeesten op de Nieuwmarkt. Sinds 1988 elk jaar op de Nieuwmarkt georganiseerd door buurtbewonders. Na twee jaar corona is het nu meer dan ooit tijd voor een knalfeest! Een buurtontbijt, nostalgische kermis, live acts en gezellig eten en drinken. Voor jong en oud: iedereen is welkom.

Red Light Jazz 2022Red Light Jazz 2022

Red Light Jazz 2023

26, 27 en 28 mei 2023

Het populaire jazz-festival met (veelal) gratis optredens vindt elk jaar plaats in het weekend van Pinksteren.

Geniet van een concert bij bijvoorbeeld Casa Rosso, het Paleis van de Weemoed en Tobacco Theater. Op de website van de Stichting Red Light Jazz wordt het complete programma gepubliceerd.

Gay Pride Canal Parade AmsterdamGay Pride Canal Parade Amsterdam

Wallen Open Dagen

juni 2023

Tijdens de Wallen Open Dagen zetten ondernermers de deuren wagenwijd open voor een kijkje achter de schermen in hun gezellige buurt. Geniet van live optredens, doe een Paaldansworkshop bij de Bananenbar of luister naar een lezing van Rob van Hulst bij Casa Rosso. Het programma en alle locaties staan op een handige plattegrond die gratis verkrijgbaar is bij de deelnemende locaties. Ook online te zien via de Facebookpagina.

Open Tuinendagen 2022Open Tuinendagen 2022

Open Tuinendagen

9, 10 en 11 juni 2023

Tijdens het weekend van De Open Tuinendagen kun je prachtige tuinen bewonderen. De tuinen, onderdeel van een woonhuis of horend bij een instelling, zijn normaal gesloten voor het publiek. Een unieke kans!

Grachtenfestival AmsterdamGrachtenfestival Amsterdam

Grachtenfestival

augustus 2023

Tijdens het Grachtenfestival hebben jonge musici de hoofdrol en kun je veel live optredens op bijzondere locaties verwachten: Amsterdam is het decor. Bijvoorbeeld bij het Amsterdams Marionettentheater, De Waalse Kerk, Embassy of the Free Mind en de Hermitage Amsterdam. Kijk voor het complete programma en entreetickets op de website.
Foto: Rob van Dam

Gay Pride Canal Parade AmsterdamGay Pride Canal Parade Amsterdam

Gay Pride Canal Parade

6 augustus 2023

Van 29 juli t/m 6 augustus is het Amsterdam Gay Pride. De botenparade vindt plaats op 6 augustus van 12.00 tot 18.00 uur. De kleurrijke boten starten op bij Oosterdok en varen via de Nieuwe Herengracht, de Amstel en de Prinsengracht naar het Westerdok.

Tijdens de Pride-dagen is er nog veel meer te doen: je ziet het hele programma op de website van Pride Amsterdam.

Museumnacht 2022Museumnacht 2022

Museumnacht

4 november 2023

Tijdens de jaarlijkse Museumnacht openen ruim 60 locaties in Amsterdam hun deuren voor unieke tentoonstellingen, activiteiten, workshops en voorstellingen.

Nieuwsbrief