Agenda

Raadpleeg de agenda voor je bezoek aan de Amsterdam centrum. Staat er niets voor je bij? Een wandelroute of speurtocht kan altijd!


Tulpfestival AmsterdamTulpfestival Amsterdam

Tulpfestival

1 t/m 30 april

Tulpen brengen het voorjaar! De gehele maand april fleuren tienduizenden tulpen de stad op. Kijk op de website van het Tulpfestival waar je de vrolijke bakken tegenkomt.

Aprilfeesten Nieuwmarkt AmsterdamAprilfeesten Nieuwmarkt Amsterdam

Aprilfeesten Nieuwmarkt

21 t/m 27 april 2022

Terug van weggeweest! De legendarische aprilfeesten op de Nieuwmarkt. Sinds 1988 elk jaar op de Nieuwmarkt georganiseerd door buurtbewonders. Na twee jaar corona is het nu meer dan ooit tijd voor een knalfeest! Een buurtontbijt, nostalgische kermis, live acts en gezellig eten en drinken. Voor jong en oud: iedereen is welkom.

Solderkerk Ons Lieve Heer op SolderSolderkerk Ons Lieve Heer op Solder

Soldermis

1 mei 2022

Iedere eerste zondag van de maand om 11.00 uur vindt in de indrukwekkende zolderkerk van Museum Ons Lieve Heer op Solder een katholieke misviering plaats. Iedereen is welkom! Reserveren is noodzakelijk, er zijn slechts 30 plekken beschikbaar.

Red Light Jazz 2022Red Light Jazz 2022

Red Light Jazz

3, 4 en 5 juni 2022

Het thema van Red Light Jazz is 'Live Sax on Stage'. Het populaire jazz-festival met (veelal) gratis optredens op diverse locaties in de oude stad vindt dit jaar plaats op 3, 4 en 5 juni.

Geniet van een concert bij bijvoorbeeld Casa Rosso, het Paleis van de Weemoed en Tobacco Theater. Op de website van de Stichting Red Light Jazz wordt het complete programma gepubliceerd.

Nationale Tulpendag Amsterdam 2023Nationale Tulpendag Amsterdam 2023

Nationale Tulpendag

21 januari 2023

Vier de officiële start van het tulpenseizoen en kom gratis een bosje tulpen plukken in de kleurrijke pluktuin voor het Koninklijk Paleis op de Dam. Op zaterdag 21 januari staan maar liefst 200.000 tulpen klaar om geplukt te worden en jouw huis op te vrolijken. De vorige twee edities konden helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, daarom is Tulpendag 2023 extra speciaal!

Open Toren Dag Amsterdam 2022Open Toren Dag Amsterdam 2022

Open Toren Dag

25 maart 2023

Tijdens de 10e editie van de Open Torendag openen historische en hedendaagse Amsterdamse torens opnieuw (gratis) hun deuren. Een unieke kans om te genieten van het uitzicht op onze prachtige stad. Op de website van de organisatie worden de deelnemende torens bekend gemaakt en kun je je aanmelden.
Foto: Peter Elenbaas.

Nieuwsbrief