Skip to main content

Goedkoop parkeren Amsterdam

Wie met de auto naar Amsterdam komt adviseren wij om van te voren een parkeerplaats te reserveren in een parkeergarage. Je parkeert dan een stuk goedkoper dan wanneer je de auto op straat parkeert, dat kost in het centrum maar liefst € 7,50 per uur. In het centrum zijn diverse parkeergarages met aantrekkelijke aanbiedingen. Alle parkeergarages in het centrum zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag open.

Een parkeerplek reserveren: goede deal

Wie van te voren een parkeerplaats reserveert parkeert de auto voordelig in het centrum. De Oosterdokparking en de IJdockparking liggen op loopafstand van de oude stad.

Parking Centrum Oosterdok bevindt zich aan de oostzijde van het Centraal Station. Reserveer vooraf online een plek en parkeer vanaf € 5,- per dag. Via uitgang C wandel je in 6 minuten de oude binnenstad in. Wij adviseren om deze parkeergarage te gebruiken als je de Oostzijde van het centrum bezoekt. Bijvoorbeeld voor een Speurtocht door de Oude Stad voor volwassenen of kinderen of voor de Wandelroute door de Oude Stad.

Bij Parkeergarage IJDock parkeer je voor € 10,00 per dag als je van te voren via de website reserveert. Vanaf deze parkeergarage loop je zo naar de Jordaan of het Centraal Station. Ideaal als je de Jordaanspeurtocht voor volwassenen of kinderen wilt doen of als je de Wandelroute door de Jordaan of door de Grachtengordel wilt lopen.

P+R Parkeerplaatsen

P+R Parkeerplaatsen zijn beveiligde parkeergarages rondom het centrum van Amsterdam waar je voordelig kunt parkeren. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden: je moet met Openbaar Vervoer de stad in reizen. Meer informatie over de tarieven en de regeks van P+R vind je op de website van de Gemeente Amsterdam.

Nieuwsbrief