Skip to main content

Het Kleinste Huis van Amsterdam

Sinds jaar en dag trekken bezoekers uit alle windstreken door de Oude Hoogstraat. Velen passeren het oude huisje op nummer 22 zonder het te zien, anderen kennen het geheim wat zich pal naast het Oost Indisch Huis en het poortje naar de Walenkerk bevindt: een sfeervolle plek waar de tijd even stilstaat. Welkom in Het Kleinste Huis van Amsterdam! Met slechts 2.02 meter breed en 5 meter diep is het drie verdiepingen tellende monument het kleinste zelfstandig staande huis in Amsterdam.

Op dit moment herbergt Het Kleinste Huis een prachtige thee- en keramiekboetiek. Bijzonder zijn de aromatische, exotische, fruitige, kruidige of stevige melanges, vaak met een tot de verbeelding sprekende naam. Daarnaast is er ruime keuze in earl grey (7 soorten), rooibos (15 soorten) en chai (8 soorten) en bijzondere voorverpakte theeën van leveranciers van over de hele wereld. Het assortiment zoetwaren en drankjes - chocolade, honing, nougat, fudge en likeur – komt voornamelijk van lokale producenten.

Theekamers

Op de eerste en tweede verdiepingen huizen andere verrassingen: de kleinste theekamers van Amsterdam! De sfeervolle ambiance, het met liefde samengestelde arrangement en de persoonlijke aandacht maken een bezoek aan de private tearooms tot een unieke beleving. Vraag de eigenaar gerust om even een kijkje te mogen nemen.

Theeproeverijen

In een intieme sfeer kunnen maximaal vijf personen genieten van onder meer ontbijt, brunch, lunch, een bescheiden Thé Gourmand, een uitgebreide High Tea, één van de mooie theeproeverijen, een speciaal menu rond de feestdagen of een theecursus. Alle arrangementen hebben als basis één of meerdere bijzondere theesoorten uit de winkel en patisserie uit eigen keuken. Een leuk detail: het desbetreffende zandlopertje dat op dit tafeltje staat, geeft aan hoe lang jouw thee moet trekken! Kijk hier meer informatie over de theeproeverij.

Openingstijden

  • Maandag: op afspraak

  • Dinsdag: 11.30 - 18.00 uur

  • Woensdag: 11.30 - 18.00 uur

  • Donderdag: 11.30 - 18.00 uur

  • Vrijdag: 11.30 - 18.00 uur

  • Zaterdag: 11.30 - 18.00 uur

  • Zondag: op afspraak

Adresgegevens

Nieuwsbrief