Skip to main content

Antiekcentrum Amsterdam

Ben je een liefhebber van antiek of op zoek naar een uniek cadeau? Dan moet je echt een bezoek brengen aan Antiekcentrum Amsterdam! In diverse stands en vitrines vind je ruim 10.000 verschillende voorwerpen: bijzonder aardewerk, porselein, schilderijen, sieraden, tafelgerei en nog veel meer.

Antiekcentrum Amsterdam ligt in het hart van de Jordaan. Achter de smalle gevel bevindt zich een antiekparadijs met een oppervlakte van maar liefst 1.750 vierkante meter! In 1978 is deze voormalige Peugeotgarage omgetoverd tot antiekcentrum De Looier. Deze naam verwees naar de leerlooiers die zich eind 17de eeuw vestigden in de Jordaan om daar hun ambacht uit te oefenen.

Antiekhandelaren

Er zijn stands van 55 gespecialiseerde antiekhandelaren met een indrukwekkend, regelmatig wisselend assortiment aan juwelen, verlichting, zilver, porselein, beelden, wanddecoraties en zelfs kleine meubelen. In de vitrines staan unieke verzamelobjecten en talrijke curiosa uitgestald. Voor ieder budget is er iets te vinden, je zal niet met lege handen thuiskomen... als je de uitgang dan nog kunt vinden tenminste.

Antiekcentrum Amsterdam heeft een grote vaste klantenkring, maar ook veel Nederlandse dagjesmensen en buitenlandse toeristen nemen hier graag een kijkje. Na het bekijken, bewonderen en wellicht kopen van al die prachtige antieke spullen kun je terecht bij Brasserie Blazer voor een kop koffie, drankje, lunch of borrelhapje.

Openingstijden

  • Maandag: 11.00-18.00 uur
  • Dinsdag: gesloten

  • Woensdag t/m vrijdag: 11.00-18.00 uur
  • Zaterdag en zondag: 11.00-17.00 uur
Nieuwsbrief