Skip to main content

Wynand Fockink

"Ssstt, hier rust de Jenever" staat met grote krulletters boven de ingang van Wynand Fockink in de Pijlsteeg. Eind 17e eeuw begon Wynand Fockink hier met een likeurstokerij en een distilleerderij. Iets later werd er ook een proeflokaal toegevoegd; tot op de dag van vandaag worden hier likeurtjes en jenevers geproefd op de originele wijze: met het buigen voor het eerste slokje en het slurpen uit een traditioneel tulpglaasje.

Historisch proeflokaal

Het authentieke proeflokaal heeft nog steeds een 17e eeuws karakter en een grote verscheidenheid aan jenevers en likeuren worden daar geschonken. Onder de diverse eigen likeuren bevinden zich veel oud-Hollandse likeuren, zoals Volmaakt Geluk, Bruidstranen en Hansje in de Kelder. Likeuren zoals de Boswandeling en de Half en Half hebben Wynand Fockink wereldberoemd gemaakt. Naast de overheerlijke jenevers (Superior) en vruchtenbrandewijnen kun je hier ook genieten van voortreffelijke tapbieren.

Slijterij

In de slijterij met maar liefst 51 verschillende likeuren is het moeilijk kiezen. Daarbij staan ook nog eens ambachtelijk gestookte jenevers, bitters en brandewijnen te lonken. Flessen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Ze verkopen ook de originele tulpglaasjes in een mooie geschenkverpakking. In Amsterdam staat Wynand Fockink bekend om het grote assortiment authentieke en met vakmanschap vervaardigde producten. Een rondleiding in de authentieke distilleerderij in combinatie met een proeverij is een echte aanrader. Meer informatie hierover vind je op deze pagina (optie 2).

Nieuwsbrief