Skip to main content

Hotel NH Amsterdam Schiller

Hotel NH Amsterdam Schiller is gehuisvest in een monumentaal pand, ontworpen door architecten M.J.E. Lippits en N.H.W. Scholte. De combinatie van Jugendstil en traditionalisme, de beeldhouwwerken op de voorgevel en de sierlijke smeedijzeren elementen doen het art deco hotel als een waar kunstwerk met de allure van het Rembrandtplein versmelten. De zaal van het café-restaurant bevindt zich op de begane grond en dankt haar pracht mede aan de glas-in-lood voorstellingen in vier hoge ramen. De bezoeker kijkt uit over het levendige Rembrandtplein. Hotel Schiller is altijd een familiebedrijf geweest maar in 1970 kwam hier een einde aan. Het cultuurgoed van de familie werd echter overgeleverd in de vorm van 350 schilderijen van Frits Schiller, de zoon van George. Deze zijn tot vandaag de dag in het hotel te bewonderen. 

Faciliteiten

Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd: een uitgebreid continentaal ontbijt, compleet met lokale specialiteiten en een selectie van verse producten.

Omgeving

Het Rembrandtplein wordt gezien als het kloppend hart van het Amsterdamse uitgaansleven en ligt in hartje centrum. Vanaf dit plein, in de binnenste grachtenring, lopen de gasten van het hotel rechtstreeks de Dam op. Ook de verschillende musea en uitgaansgebieden zijn binnen handbereik.

Nieuwsbrief