Skip to main content

Hotel Prins Hendrik

Hotel Prins Hendrik is een charmant driesterren familie/business hotel met 46 kamers. Het hotel heeft een gezellige bar, een restaurant en appartementen en ligt in het hart van Amsterdam direct tegenover het Centraal Station. Vanuit deze makkelijk bereikbare locatie ben je overal in een mum van tijd. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer.

Historie

Het hotel is al een paar honderd jaar oud. Tot 1900 waren het nog elf afzonderlijke panden met kroegjes en daarboven de zogenaamde ‘scheepsmanlogementen’. Die panden zijn inmiddels met elkaar verbonden middels trappetjes, gangetjes en doorgangen, maar hebben toch allemaal hun eigen karakter behouden. Daardoor zijn alle 46 kamers uniek met een eigen geschiedenis.

Chet Baker

Wist je dat Hotel Prins Hendrik een soort bedevaartsoord is voor jazzliefhebbers, doordat Jazzlegende Chet Baker hier in 1988 overnachtte, maar aan een tragisch einde kwam? Aan de buitenmuur vind je een gedenkplaat voor hem.

Café en restaurant

Het hotel beschikt over een eigen bar genaamd Café De Groote Swaen. In het traditionele oud Amsterdamse café uit 1789 komen zowel hotelgasten als buurtbewoners. Ook kun je er een hapje eten en gerechten bestellen van de menukaart van restaurant De Kroonprins, welke zich ook in het complex bevindt. In de zomer is het ook goed vertoeven op het ruime terras met uitzicht op de Sint Nicolaaskerk, de Zeedijk en het Centraal Station.

Nieuwsbrief