Skip to main content

NH Collection Amsterdam Doelen

Het prachtige historische gebouw waarin het hotel gevestigd is dateert uit de 15e eeuw en ligt aan de oever van de Amstel, met een prachtig uitzicht op de grachten. Het Doelenhotel is het oudste hotel van Amsterdam en heeft reeds vele bekende nationale en internationale gasten mogen verwelkomen zoals Koningin Victoria, de Beatles, en Keizerin Sissi. Rembrandt heeft hier zelfs zijn beroemdste werk geschilderd: De Nachtwacht. Aan de Amstel zijde beschikt het hotel over een eigen aanlegsteiger voor boten.

Kamers

Dit luxe vijfsterren hotel heeft 81 sfeervolle kamers verdeeld over vijf verdiepingen, variërend van deluxe kamers tot suites. Iedere kamer is voorzien van modern, elegant interieur en heeft veel natuurlijk daglicht door de grote ramen. Wie een kamer aan de grachten bemachtigt kan rekenen op een prachtig uitzicht. Gezien de centrale ligging van het hotel, tegenover het Waterlooplein en het Rembrandtplein, bevinden de gasten zich op slechts vijf minuten lopen van de Dam. De wereldberoemde Bloemenmarkt, het Koninklijk Theater Carré, Museum Het Rembrandthuis en het wallengebied liggen eveneens in de directe omgeving van het hotel.

Faciliteiten

Gasten kunnen naast de vijfsterren-service genieten van uitstekende faciliteiten. Zo kunnen ze gebruik maken van inroom check-in service, een shuttle service, valet parking, genieten van een drankje in de moderne bar en gebruik maken van de bagageruimte. Er zijn gratis kranten beschikbaar, wasserette- en stomerijdiensten en diverse zakelijke faciliteiten. De kamers zijn voorzien van gratis Wi-Fi, een mini bar, regendouches, luxueuze badkameraccessoires, een persoonlijke kluis, flatscreen tv en een Nespresso apparaat. Tenslotte biedt het hotel wekdienst, 24/7 room service en een uitgebreid ontbijtbuffet.

Bereikbaarheid

Het hotel is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer; vlakbij het hotel stoppen verschillende trams en metro's die zowel naar het Centraal Station als naar andere plekken in de stad rijden. In de nabijgelegen parkeergarage van het Amsterdamse stadhuis (de Stopera) kunnen hotelgasten de auto parkeren tegen het normale parkeertarief.

Nieuwsbrief