Skip to main content
  • De gevel van het Grachtenmuseum Amsterdam
  • Interactieve tentoonstelling in het Grachtenmuseum
  • In het Grachtenmuseum beleef je 400 jaar geschiedenis

Grachtenmuseum Amsterdam

Beleef ruim 400 jaar geschiedenis! De grachtengordel is typerend voor de stad; hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest gevierd, het leven geleefd. Dit verhaal wordt in het Grachtenmuseum op avontuurlijke wijze verteld. In het prachtige monumentale pand aan de Herengracht reis je door 400 jaar geschiedenis. Ontdek waarom de Amsterdamse grachten zo bijzonder waren - en nog steeds zijn.

Het museum is er voor iedereen die van de stad houdt, of op het punt staat er verliefd op te worden. In de kamers maak je kennis met één van de grootste stadsuitbreidingen ter wereld: de 17de eeuwse grachtengordel. Met interactieve multi-media tentoonstelling reis je in 45 minuten door 400 jaar geschiedenis.

Souvenir uit Amsterdam

In de museumwinkel vindt je originele Amsterdam souvenirs. De winkel is vrij toegankelijk, je kunt er ook terecht zonder entreeticket. Hier vind je het perfecte cadeau voor iedereen die van Amsterdam houdt.

Ontdek de grachten

Het Grachtenmuseum is de start van onze wandelroute over de grachten waarbij je eigen gids bent. Geniet van de prachtige grachten!

Nieuwsbrief