Skip to main content

In de Waag

Restaurant-Café In de Waag is gevestigd in één van de oude stadspoorten (1488) van Amsterdam en vormt nu het imposante middelpunt van de Nieuwmarkt, een ideaal punt om je dagje Amsterdam te beginnen of te eindigen. Oorspronkelijk was de stadspoort onderdeel van de middeleeuwese stadsommuring langs het huidige Singel, de Kloveniersburgwal en de Geldersekade. Van de stadspoorten zijn alleen de Waag en de Munttoren overgebleven. De naam 'Waag' is later aan het gebouw toegekend, vernoemd naar een van de vele funties die het gebouw heeft gehad. Een waag was een gebouw waar goederen werden gewogen, stadshandelaren waren verplicht hun goederen hier te laten wegen om de eerlijke handel in het stadscentrum te bevorderen.

Unieke ambiance

Als je binnenkomt in het restaurant vind je veel originele aspecten waardoor de interessante geschiedenis nog steeds voelbaar is. Het interieur van de Waag wordt 's avonds verlicht door maar liefst 300 kaarsen voor een authentieke en romantische sfeer. Bij mooi weer heb je vanaf het terras heeft een mooi uitzicht op het levendige plein van de Nieuwmarkt. Het gebouw heeft verschillende sfeervolle ruimtes, geschikt voor kleine privé groepen en grote besloten gezelschappen. Sommige ruimtes kunnen volledig worden afgesloten en er is gratis WiFi zodat je hier ook ongestoord kan vergaderen.

Restaurant

Bij Restaurant Café In de Waag kan je terecht voor zowel ontbijt, brunch, high tea, lunch, diner of borrel. De menukaart is zeer divers, tot 16.00 uur wordt er lunch geserveerd en vanaf 17.00 uur kan je terecht voor een diner. Er kan tot 22.30 uur geborreld worden aan de bar.

Openingstijden

  • Maandag t/m woensdag: 11.00-22.30 uur

  • Donderdag t/m zondag: 9.00-22.30 uur

Nieuwsbrief