De Wallen

Red light amsterdamDe grootste toeristische trekpleister van Amsterdam; meer dan alleen coffeeshops en rode lichten.

Elk jaar wordt Amsterdam door zo'n 4,5 miljoen mensen van over de hele wereld bezocht. Daarnaast komen er jaarlijks een kleine 16 miljoen dagjesmensen naar Amsterdam. De belangrijkste toeristische trekpleisters zijn niet de grote musea, winkels en horecagelegenheden maar het Red Light District. De coffeeshops en de raamprostitutie oefenen een grote aantrekkingskracht uit. Ontdek de Wallen op een veilige manier, wij hebben een plattegrond van de Wallen gemaakt met leuke achtergrondinformatie en wetenswaardigheden. U kunt de plattegrond gratis ophalen bij ons kantoor. De plattegrond is alleen in het Engels beschikbaar.

Speurtocht over de Wallen

Met de kleurrijke speurtocht volgt u een leuke wandelroute langs bezienswaardigheden als Casa Rosso, de Bananenbar en de Trompettersteeg. Door het beantwoorden van de vragen leert u de buurt beter kennen. Behalve spannende verhalen, leert u ook iets over de geschiedenis en het hedendaags leven in de beroemdste buurt van Amsterdam.

Wallenwandeling met gids

Laat u door een lokale gids rondleiden door de rosse buurt. Ontdek plekken waar u normaal gesproken voorbij loopt en luister naar de spannende verhalen uit deze bijzondere buurt. Een wallenwandeling is één van de populairste groepsuitjes van Amsterdam.

Red Light Jazz Amsterdam

Elke zomer organiseren ondernemers in de buurt het leukste jazz festival in het warme hart van Amsterdam: gratis optredens van bekende en onbekende jazz-artiesten op spannende locaties. Onverwachte muzikale ontmoetingen en een kijkje achter de schermen in de meest gastvrije buurt van Nederland. De kick-off van het festival vond plaats in 2014. In unieke en sfeervolle locaties in het hele wallengebied kunnen gedurende drie dagen concerten worden bijgewoond van jazzartiesten. Red Light Jazz is een ondernemersinitiatief dat is opgezet om Amsterdam weer op de kaart te zetten als échte jazz-stad met een rijke traditie. De organisatie beoogt met het festival de jazzgeschiedenis van het wallengebied nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd het imago van het gebied te verbeteren. Meer informatie en het programma vindt u op de website van de organisatie. 

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl