Gassan Diamonds

Gassan Diamonds Diamantslijperij

Geniet een gratis rondleiding bij het sinds 1880 bestaande Gassan Diamonds.

In 1880 openden de gebroeders Boas een nieuwe Stoomdiamantslijperij in de Uilenburgerstraat. Het grote gebouw werd destijds omschreven als een modern wonder van technisch vernuft. Wekelijks werd gemiddeld 8 à 10.000 karaat ruwe diamant geslepen. Het bedrijf groeide het pand uit en was de grootste in zijn soort in Europa. Vanaf het prille begin kwamen de klanten uit de hele wereld (Europa, de Verenigde Staten, Moskou en Japan) om de diamanten te kopen.

In 1989 verkocht de familie Boas de historische fabriek aan de firma Gassan Diamonds. Daarmee werd de traditie en het vakmanschap van het diamantslijpen in Amsterdam voortgezet. Amsterdam is al meer dan 400 jaar de stad van de diamanten. Op de website van Gassan Diamonds vindt u meer informatie over de historie van het gebouw en diamantslijpen. U kunt bij Gassan een gratis rondleiding krijgen.Gassan diamant

Stadswandeling

Onze gratis plattegrond met wandelroute van Amsterdam Oude Stad leidt u via een stadswandeling langs interessante bezienswaardigheden in het oude centrum van Amsterdam.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl