Beurs van Berlage

Beurs van berlageDe Beurs van Berlage wordt gezien als het begin van de moderne 20e eeuwse architectuur in Nederland.

De Beurs van Berlage, de oude Amsterdamse Koopmansbeurs (1898-1903) van architect H.P. Berlage, is tegenwoordig een prominent centrum voor congressen, vergaderingen, recepties, tentoonstellingen en evenementen. De baksteen-architectuur is typisch Nederlands en biedt een bijzondere sfeer waarin functionalistische details gecombineerd worden met inspiratie uit de romaanse en renaissance-architectuur. Het Beurs van Berlage Café -met de drie imposante tegeltableau's van Jan Toorop- is elke dag open van 10.00 - 18.00 uur.

Rondleidingen door de Beurs van Berlage

Ga mee naar het hoogtepunt van de bouwkundige carrière van architect H.P. Berlage (1856-1934): de Beurs van Berlage. Een gids leidt u rond door dit schitterende gebouw, dat tegenwoordig gezien wordt als het begin van moderne architectuur in Nederland. Bezoek de beurszalen en maak kennis met de rijke historie en indrukwekkende architectuur die kenmerkend is voor de Beurs. Daarnaast biedt de Beurs van Berlage ook een beklimming van de klokkentoren met wijds uitzicht over Amsterdam aan. Gestart wordt met een warme kop koffie, daarna wandelt u een uur lang door de unieke Beurs van Berlage. Afgesloten wordt met een beklimming van de klokkentoren met een fantastisch uitzicht over de stad. Voor dit alles betaalt u € 14,50. U zult de Beurs van Berlage rijker verlaten en voortaan met een ander oog bekijken. Wij bieden u de mogelijkheid deze tour passend af te sluiten door met een lunch in het Beurs van Berlage Grand Café.

Reserveren

U dient zich van tevoren aan te melden of direct online boeken via Artifex.nu. Meer informatie en hulp bij het boeken van de rondleiding verkrijgt u via tel. 020-6208112.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl