Anne Frank

Anne Frank

Westermarkt

In 1942 besloot de vader van Anne Frank, Otto Frank, met zijn gezin onder te duiken in zijn eigen bedrijfspand aan de Prinsengracht 263 in Amsterdam. In dit pand was een voorhuis met het kantoor en de magazijnen. In het achterhuis werden vier kamers als onderduikplaats ingericht. De familie Frank woonde van 6 juli 1942 tot en met 4 augustus 1944 samen met de familie Van Pels en de tandarts Frits Pfeffer op deze onderduikplaats.

Slechts enkele meters van het onderduikadres van de familie Frank, op de hoek van de Prinsengracht en de Westermarkt staat dit bronzen beeldje dat herinnert aan de 15-jarige Anne Frank die tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratiekamp Bergen-Belsen is vermoord. Het beeld werd in 1975 gebouwd door beeldhouwster Mari Andriessen en op 14 maart 1977 onthuld door burgemeester Samkalden. 14 maart wordt vaak verondersteld de sterfdag te zijn geweest van Anne Frank. Het toont Anne met haar handen op haar rug terwijl ze vol hoop omhoog kijkt, zoals we haar kennen uit de dagboeken.

Stadswandeling

Onze gratis plattegrond van de Jordaan en grachtengordel leidt u langs interessante bezienswaardigheden en tips van locals door deze speciale buurten van Amsterdam.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl