Bloemen- en plantenmarkt

Amstelveld bovenaf

Amstelveld, iedere maandag van 9.00 uur tot 15.00 uur

Iedere maandag vindt hier een gezellige markt plaats, waarbij het plein vol wordt gezet met planten en bloemen. De markt op dit plein kent een lange geschiedenis; vooral allerlei soorten pluimvee werden op deze markt verkocht: kippen, duiven en kleurrijke vogels. Deze zijn hier nu niet meer te vinden, maar voor mooie planten of bloemen bent u hier nog steeds aan het juiste adres.

Het Amstelveld

amstelveldOp dit prachtige plein waan je je bijna in een Frans dorpje! Een groot voetbalveld, een gezellig restaurant met een groot terras, een speeltuin én een heuse jeu de boule baan! Het Amstelveld bevindt zich tussen Reguliersgracht, Prinsengracht, Kerkstraat en Utrechtstestraat. Op het plein worden af en toe antiekmarkten gehouden. En elke maandag is er bloemenmarkt. Tijdens grote evenementen in de stad, zoals Gay Pride, Koningsdag en Bevrijdingsdag, staat op het Amstelveld vaak een groot podium.

Amstelkerk

kokadorusDe Amstelkerk is één van de weinige houten kerken in Amsterdam. De kerk werd in snel tempo gebouwd, tussen 1668 en 1670, bedoeld als kerk voor de onlangs gebouwde buitenste grachten. Stadsarchitect Daniël Stalpaert ontwierp de kerk, door sommigen ook wel 'preek stal' genoemd. Er waren plannen om de kerk opnieuw te bouwen van steen, maar daar is het nooit van gekomen. Tegenwoordig wordt de kerk gebruikt als kantoorruimte en met enige regelmaat voor concerten. De kerk kan ook gehuurd worden voor bijzondere groepsdiners.

Kokadorus

Het standbeeld op Amstelveld stelt Kokadorus voor. Kokadorus was de bijnaam van marktkoopman Meyer Linnewiel (1867-1934). Kokadorus had een rappe tong en verkocht op zijn 10e al lucifers op de Kalverstraat. Het standbeeld laat hem zien terwijl hij bretels verkoopt ("Zo goed, je kunt er je schoonmoeder aan ophangen!"). Zijn collega's noemden hem de Keizer der Standwerkers. Koning Willem III nodigde Kokadorus eens uit om te spreken op Paleis het Loo, maar in het chique gezelschap viel hij helaas stil.

Stadswandeling

Onze gratis plattegrond van de Jordaan en grachtengordel leidt u langs interessante bezienswaardigheden en tips van locals door deze speciale buurten van Amsterdam.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl