De Duif

De Duif

Prinsengracht 756

Kerk de Duif is te vinden tussen de statige woningen aan de Prinsengracht en valt van buitenaf niet op alszijnde de imposante kerk die er van binnen te zien is. De kerk heeft haar naam te danken aan haar voorganger 'Het Vrede-Duifje', de 17de eeuwse schuilkerk aan de Kerkstraat. In 1857 werd de eerste steen van De Duif gelegd. In de loop van de 20ste eeuw raakte de kerk in verval door gebrek aan financiële middelen. Vanwege de loszittende monumentale voorgevel heeft de kerk ruim vijfentwintig jaar ingepakt gestaan. Na de restauratie is dit gevaar verdwenen en kon De Duif in 2002 worden heropend. Naast de reparatie aan de voorgevel zijn er tijdens de restauratie ook een aantal originele wandschilderingen tevoorschijn gekomen.

Kerk De Duif is een officiële trouwlocatie van de Gemeente Amsterdam, maar kan ook worden gereserveerd voor lezingen, symposia, diners, recepties en condoleances. Het gebouw kent een prachtige akoestiek waardoor concerten er goed tot hun recht komen. Elke zondagochtend vindt er in de kerkruimte een eredienst plaats.

Stadswandeling

Onze gratis plattegrond van de Jordaan en grachtengordel leidt u langs interessante bezienswaardigheden en tips van locals door deze speciale buurten van Amsterdam.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl