Café Sonneveld

Café SonneveldWarm Jordanees eetcafé met uitzicht op de Westerkerk.

Café Sonneveld heeft precies waar de Jordaanse cafés bekend om staan: een warm Amsterdams welkom, bruin interieur en heel veel gezelligheid. Dat alles in het hartje van de Jordaan op de hoek van Egelantiersgracht en de Tweede Egelantiersdwarsstraat, waarvandaan je op het zonnige terras precies de Westerkerk kan zien. In dit café kan je uiteraard genieten van een pikketanussie, een flinke kopstoot of gewoon een lekkere gele rakker, maar je kunt er ook heerlijk eten; het menu varieert van goedbelegde broodjes tot clubsandwiches, burgers en echte rundvleeskroketten, en van een mooi mals biefstukje tot een echte Hollandse stamppot - het hele jaar door! Bar Café SonneveldVoor zowel lunch als diner ben je bij Café Sonneveld dus aan het juiste adres.

Wim Sonneveld

De naam voor het café komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan; het pand is het voormalige woonhuis van Wim Sonneveld, één van de meest bekende Nederlandse artiesten van de vorige eeuw. Het pand is in handen van stichting 'Blijvend Applaus', de stichting die onder andere door hem is opgericht om kunstenaars uit de amusementswereld financieel bij te staan en te helpen met goed betaalbare huisvesting. StamppotDe muren van het café hangen vol met foto's van Wim Sonneveld, als eerbetoon aan deze geweldige zanger, cabaretier en acteur.

Groepen

Hoewel je dat misschien niet meteen merkt wanneer je bij Café Sonneveld binnenkomt, loopt het café om het hoekje nog een stukje door; aan deze zijde kan je gezellig met een klein gezelschap aan een tafeltje dineren, maar ook grotere groepen kunnen deze locatie gebruiken. Met ca. 50 personen kan je semi-privé in dit deel van het café dineren. Café Sonneveld kan groepen tot max. 85 personen ontvangen, waarvoor een mooi groepsmenu samengesteld kan worden. Neem contact met ons op voor meer informatie!Westertoren

Openingstijden

Dagelijks van 11.00 tot 23.00 uur.
Wist je dat het eetcafé 365 dagen per jaar geopend is? Dus ook tijdens alle feestdagen; die worden in Café Sonneveld juist extra feestelijk gevierd.

Adresgegevens en plattegrond

Café Sonneveld
Egelantiersgracht 72-74, 1015 RM Amsterdam
Telefoon 020 423 4287
Bezoek ook de website van Café Sonneveld

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl