Reis in de tijd

Nieuwe KerkLocatie: De Nieuwe Kerk
Data: 13 juli 2019 t/m 14 september 2019

Het hele jaar door zijn er tentoonstellingen in De Nieuwe Kerk, maar tijdens de zomerattractie wordt de hele kerk, in alle pracht en praal, geopend voor het publiek. Bezoekers stappen terug in de geschiedenis van de beroemde middeleeuwse kerk aan de Dam en ontdekken zelf de grootse historische momenten die er hebben plaatsgevonden in de Nederlandse en Amsterdamse geschiedenis.

Tijdens de tentoonstelling worden ook bijzondere plekken toegankelijk gemaakt, zoals de Kerkmeesterskamer en de ruimte achter het grootste historische orgel van Nederland. Met video’s, projecties, audiotour en elke dag orgelconcerten is straks zeshonderd jaar geschiedenis indringend te beleven. Een reis langs middeleeuwse geheimen, de Beeldenstorm, koninklijke ceremonies, vrijgevochten stedelingen en de Hollandse Admiraals die hier begraven liggen.

Elke dag livemuziek

Net als in de zeventiende eeuw biedt de Nieuwe Kerk haar bezoekers dagelijks orgelconcerten van 12.00 tot 12.30 uur op het majestueuze hoofdorgel. Behalve op dinsdag, dan spelen de organisten van 17.00 tot 18.00 uur. Een bijzonder extra programmaonderdeel is dit jaar een kijkje achter het orgel: iedere vrijdagmiddag worden bezoekers na het concert uitgenodigd om onder begeleiding de ruimte achter het orgel te bekijken. Ook nieuw dit jaar zijn de speciale Rainbow Concerts tijdens de Pride Amsterdam op zaterdag 27 en maandag 29 juli met muziek van onder meer Corelli, Händel, Lully en Saint-Saëns.

Openingstijden Reis in de tijd

De tentoonstelling is dagelijks in De Nieuwe Kerk Amsterdam te zien van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling in de Nieuwe Kerk.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl