Skip to main content
  • Samen wijn proeven
  • Wijnproeverijen op een sfeervolle locatie
  • Wijn proeven in Amsterdam

Wijnproeverij Amsterdam

Wijnproeverijen organiseren wij in een sfeervol, monumentaal gebouw in het centrum van de historische binnenstad, op loopafstand van het Centraal Station. Proef de lekkerste wijnen, terwijl de gediplomeerde sommelier haar kennis met je deelt. Natuurlijk is er tijdens de proeverij ook genoeg tijd om gezellig met elkaar te genieten van de wijn.

Wijn proeven en genieten

Deze proeverij is voor iedereen die wil leren hoe je wijn proeft. Ben je geïnteresseerd in de bereidingswijze van wijn en de theorie achter de verschillende smaken en druiven, dan is deze wijnproeverij echt iets voor jou. Er worden vier verschillende wijnen geschonken; twee proefglazen witte wijn en twee proefglazen rode wijn. Water en brood staan op tafel om de smaak te neutraliseren. De proeverij wordt smakelijk afgesloten met een glas van jouw favoriete wijn en een bijpassende culinaire snack. Heerlijk proeven en genieten van de smaken: dat is het doel van deze proeverij.

Gaat het jou niet zozeer om de theorie en wil je gewoon goede wijnen met bijpassende gerechtjes proeven en daarnaast iets weten over de wijn/spijs combinaties? Dan sluit een High Wine beter aan bij jouw wensen!

Prijs van de wijnproeverij

De wijnproeverij duurt ongeveer 1,5 uur en de prijs is € 32,50 per persoon. De wijnproeverij kan ook in het Engels gegeven worden, geef dit wel aan bij je reservering zodat de sommelier zich kan voorbereiden. Je kunt reserveren vanaf 5 personen. Ook grotere groepen kunnen wijn proeven. Ben je met een kleiner gezelschap of met z'n tweeën, ga dan voor een High Wine. Hierbij krijg je uitleg over de wijnen en wijn/spijscombinaties en worden er heerlijke hapjes geserveerd bij de verschillende wijnen.

Cadeaubon wijnproeverij

Wijnliefhebbers doe je een groot plezier door ze deze wijnproeverij cadeau te geven. Stuur ons je wensen (aantal personen en of het om een wijnproeverij of een High Wine gaat) en wij mailen je een printbare cadeaubon met reserveringscode en een betaallink. De code is twee jaar geldig.

Reserveer de wijnproeverij

Reserveer de wijnproeverij door onderstaand formulier in te vullen. Nadat de sommelier haar agenda gecheckt heeft ontvang je een bevestiging.


Selecteer een datum en een tijdstip
Gebruik s.v.p. alleen cijfers
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Je hebt nog geen e-mailadres ingevuld
Dit veld is verplicht

Details wijnproeverij

  • 5 personen of meer

  • ongeveer 1,5 uur
  • kies zelf datum en tijd
  • € 32,50 per persoon

  • contact
"We hebben het super gehad! De gastvrouw was aardig en we vonden allebei dat ze echt met passie vertelde over het proces van wijn en alles wat daarbij komt kijken. De wijnen waren erg lekker dus dat was ook mooi. Echt een leuk en leerzaam dagje, als vrienden vragen waar ze een wijnproeverij kunnen boeken zal ik jullie zeker aanbevelen"
"De locatie was top en de sommelier wist ontzettend goed waar ze het over had. Goede wijnen uitgekozen en bovendien gekozen op basis van wat ze verwacht dat wij interessant/leuk zouden vinden. Daarnaast bleef de sommelier langer zitten, ze nam echt de tijd voor ons. Voor ons was het een hele prettige ervaring!"

Meer proeverijen in Amsterdam

Nieuwsbrief