Chocoladeproeverij

Choco heartsOnweerstaanbaar! In het hart van Amsterdam kan je terecht voor een chocoladeproeverij. Geniet van al het heerlijks terwijl je alles hoort over cacaobonen, cacaomassa en de bereidingswijze. Proef cacao-roomijs, chocomelk en donkere chocolade... een zoet vuurwerk in je mond! Een must voor chocoladeliefhebbers!

Duur: ca. 25 minuten
Prijs: € 9,95 per persoon
Aantal personen: vanaf 4 personen

"Wij hebben ontzettend genoten. Alles was goed geregeld. Lieve dame, duidelijke uitleg en erg lekker!"

Chocolade van bean to bar

Choco ijsSinds 2009 worden in deze populaire winkel aan de Warmoesstraat grote hoeveelheden lekkernijen gemaakt en... geproefd. Het lekkerste, verse Italiaanse ijs, eigenzinnige bonbons, overheerlijke chocoladetaart en de beste chocolade die er te krijgen is. Wij kunnen garanderen dat je niet met lege handen naar buiten gaat, de verleiding is te groot! Bij de chocoladeproeverij krijg je uitleg over het ‘bean-to-bar’ chocoladeproces waarbij je van alles kunt proeven. Centraal staat het proeven, ontdekken en beleven van de chocolade, gemaakt van cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. Je proeft niet alleen de lekkerste pure chocolade (70%), maar ook cacaobier, cacaothee en andere bijzondere huisgemaakte producten van cacao. En wie durft er nog een snuifje cacao te nemen?
Deze proeverij duurt ongeveer een half uur en kost € 9,95 per persoon (reserveren is noodzakelijk).

Heb je niet zoveel tijd en wil je toch wat proeven in dit chocoladewalhalla? Er is ook een kleine chocoladeproeverij, waarbij je binnen 5 minuten weer buiten staat. Prijs: € 2,50 p.p.

Reacties op de chocoladeproeverij

chocolade amandelen"Ik kan niet anders zeggen dan geweldig. Wat ongelooflijk veel passie hebben de mensen voor hun product. De dame die ons hielp gaf enorm veel interessante informatie. En daarnaast hebben we ongeveer de hele winkel mogen proeven, incl het ijs. Ik vind het een aanrader voor iedereen!! Wij gingen overvol en erg happy weg."

"We waren met een groep dames, en iedereen heeft genoten. De verwachting was dat we allerlei soorten chocolade zouden proeven, maar het was beter: door verschillende producten met cacao te leren kennen en ook een beetje van het productieproces. Een leuk uitje!"

"Het was ontzettend gezellig. We werden met open armen ontvangen. We hebben de lekkerste chocolade gehad en er werd uitgebreid de tijd voor ons genomen. Dat we eerder bij hun op de stoep stonden was geen probleem en konden we gelijk aanschuiven. Heel erg bedankt voor je hulp en we zullen jullie aan een ieder aanraden."

"De chocolade was SUPER. Heel interessant en we hebben veel mogen proeven."

"De proeverij was super! De dame die ons de uitleg gaf was vriendelijk en de uitleg was netjes en informatief. Wij werden met veel geduld en enthousiasme uitgelegd over "chocola". De hele groep had heel wat oeee, aaaaaah en mmmmmm momenten. Prijsverhouding was ook helemaal prima. Wij hebben kortom veel meer gekregen als wat wij van verwacht hadden. Dankjewel dat jullie onze start van onze vrijgezellendag zo goed en lekker heb laten verlopen. Dikke pluim....."

Reserveer de chocoladeproeverij

De chocoladeproeverij (en trouwens ook een lekkere ijsproeverij) organiseren wij met en bij Metropolitan! Reserveer of stel je specifieke vraag over de chocolade- of ijsproeverij via onderstaand formulier en eigenaar Kees, of een collega van Metropolitan neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Let op dat de proeverij nog niet gereserveerd is, totdat je een bevestiging van Metropolitan hebt ontvangen. De gewenste datum en tijd is mogelijk niet meer beschikbaar.

Voer a.u.b. uw naam in
Voer a.u.b. uw e-mailadres in
Laat weten welke proeverij je wilt reserveren/over welke proeverij je een vraag hebt
Vul in met hoeveel personen je de proeverij wil doen

De chocoladeproeverij wordt gegeven vanaf 4 personen; in het geval van minder personen betaal je alsnog voor 4 personen à € 7,95 per persoon

De locatie is maandag t/m zondag geopend van 9.00 tot 22.00 uur


Indien je overige vragen hebt, of naast de chocolade- of ijsproeverij nog meer activiteiten wilt organiseren, neem dan contact op met Amsterdam Oude Stad.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl