In de Waag

In de Waag terrasGevestigd in een voormalige stadspoort, met een groot terras.

Rijke geschiedenis

Restaurant-café In de Waag is gevestigd in één van de oude stadspoorten (1488) van Amsterdam en vormt nu het imposante middelpunt van de Nieuwmarkt, een ideaal punt om je dagje Amsterdam te beginnen of te eindigen.

Oorspronkelijk was de stadspoort onderdeel van de middeleeuwese stadsommuring langs het huidige Singel, de Kloveniersburgwal en de Geldersekade. Van de stadspoorten zijn alleen oude fotos waagde Waag en de Munttoren overgebleven. De naam 'Waag' is later aan het gebouw toegekend, vernoemd naar een van de vele funties die het gebouw heeft gehad. Een waag was een gebouw waar goederen werden gewogen, stadshandelaren waren verplicht hun goederen in de Waag te laten wegen om de eerlijke handel in het stadscentrum te bevorderen.

Unieke ambiance

Als je binnenkomt in het restaurant vind je veel originele aspecten waardoor de interessante geschiedenis nog steeds voelbaar is. Het interieur van de Waag wordt 's avonds verlicht door maar liefst 300 kaarsen voor een authentieke en romantische sfeer.foto binnen tafel Bij mooi weer heb je vanaf het terras heeft een mooi uitzicht op het levendige plein van de Nieuwmarkt.

Het gebouw heeft verschillende sfeervolle ruimtes, geschikt voor kleine privé groepen en grote besloten gezelschappen. Sommige ruimtes kunnen volledig worden afgesloten en er is gratis WiFi zodat je hier ook ongestoord kan vergaderen.

Menu

Bij Restaurant Café In de Waag kan je terecht voor zowel ontbijt, brunch, high tea, lunch, diner of borrel. De menukaart is zeer divers, tot 16.00 uur wordt er lunch geserveerd en In de waagvanaf 17.00 uur kan je terecht voor een diner. Er kan tot 22.30 uur geborreld worden aan de modern ingerichte bar.

Speciale aanbieding

U ontvang 10% korting op uw lunch (excl. drank) op vertoon van de gratis plattegrond van Amsterdam Oude Stad (geldig voor maximaal 4 personen). De plattegronden zijn tevens op te halen bij Restaurant Café In de Waag. 

Openingstijden In de Waag

Dagelijks geopend van 09.00 tot 22.30 uur.

Adresgegevens en plattegrond

In de Waag
Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam
Telefoon 020 422 7772
Ga naar de website voor meer informatie.