• Home
  • EVENEMENTENKALENDER

Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vindt u een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin u Amsterdam wil bezoeken en u ziet direct wat er te doen is. Heeft u een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Februari 2018
Maart 2018
April 2018

Echo's van de Groote Oorlog

Theo thijssen

Locatie: Theo Thijssen Museum
Datum: vanaf 11 november 2017 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) was Nederland neutraal, maar de oorlog bleef hier niet zonder gevolgen. Honderdduizenden Nederlandse mannen werden gemobiliseerd en ruim een miljoen berooide Belgische vluchtelingen staken de grens over. Naarmate de oorlog langer duurde, zorgden prijsstijgingen en schaarste aan levensmiddelen en brandstof voor groeiende sociale ellende. Meermalen openden militairen in Amsterdam het vuur op rode demonstraties.

lees meer

Hollandse Meesters

Hollandse meestersLocatie: Hermitage Amsterdam
Data: 7 oktober 2017 t/m 27 mei 2018

De Hermitage is St. Petersburg is waar ze vandaan komen: de Hollandse Meesters die nu tijdelijk te zien zijn in de Hermitage Amsterdam. Deze vijftiende tentoonstelling van de Hermitage Amsterdam sinds haar opening in 2009 toont vrijwel de gehele vaste collectie uit St. Petersburg, drieënzestig werken van wel vijftig verschillende schilders.

lees meer

Rembrandt observeert mensen

Rembrandthuis tentoonstelling 2018Locatie: Museum Het Rembrandthuis
Data deel 1: 3 maart t/m 27 mei 2018
Data deel 2: 2 juni t/m 2 september 2018

Rembrandt was een scherp observator. Hij wilde weten wat mensen beweegt en legde graag hun kleine en grote drama’s vast. Museum Het Rembrandthuis organiseert een tweedelige tentoonstelling met hoogtepunten uit de indrukwekkende etsencollectie, waarin Rembrandts uitbeelding van mensen centraal staat. Zorgzame moeders met spelende kinderen, bedelaars en straatmuzikanten, oude mensen met karaktervolle gezichten – kijk mee over Rembrandts schouder.

lees meer

Panorama Amsterdam

Panorama AmsterdamLocatie: Hermitage Amsterdam

In de Hermitage Amsterdam is er sinds eind augustus een nieuwe attractie te bewonderen: Panorama Amsterdam. De attractie biedt een multimediaal panoramisch uitzicht op negen eeuwen Amsterdam. 

lees meer

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl