• Home
  • EVENEMENTENKALENDER

Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vindt u een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin u Amsterdam wil bezoeken en u ziet direct wat er te doen is. Heeft u een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Oktober 2017
November 2017
December 2017

We Have a Dream

We have a dreamLocatie: De Nieuwe Kerk
Datum: van 16 september t/m 4 februari 2017

Drie wereldberoemde personen die alle drie grote invloed hebben gehad op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Zij groeiden uit van gewone mensen tot leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid. Alle drie werden zij wereldwijde rolmodellen, maar riepen ook felle kritiek en tegenstand op. Hierdoor werden twee van hen uiteindelijk vermoord om hun opvattingen en activisme. 

lees meer

Accessories are a Girl's Best Friend

Accessoiries are a Girl's Best FriendLocatie: Tassenmuseum Hendrikje
Data: 16 september t/m 28 januari 2017

In deze tentoonstelling belicht het Tassenmuseum de absolute hoogtepunten van de bijzondere accessoire collectie van het Rijksmuseum in combinatie met opmerkelijke tassen uit eigen collectie. Onder andere parasols, paraplu’s, hoeden, haaraccessoires, shawls, handschoenen, waaiers, schoenen en kousen zijn er te bewonderen. Deze tot nu toe verborgen modeschatten liggen normaliter opgeborgen in het depot van het Rijksmuseum.

lees meer

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl