• Home
  • EVENEMENTENKALENDER

Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vindt u een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin u Amsterdam wil bezoeken en u ziet direct wat er te doen is. Heeft u een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

December 2017
Januari 2018
Februari 2018

Tussen kunst en kerst

Kerststal in Ons' Lieve Heer op SolderLocatie: Museum Ons' Lieve Heer op Solder
Data: 9 december 2017 t/m 31 januari 2018

Ons’ Lieve Heer op Solder staat in het teken van de kunst- en kerstverzameling van de Amsterdamse kunstenaar Clemens Merkelbach van Enkhuizen. In het ‘oude huis’ zijn bijzondere kerststallen en religieuze beelden te zien. In het nieuwe gedeelte van het museum wordt eigen werk van Clemens tentoongesteld.

lees meer

Ferdinand Bol en Govert Flinck

Ferdinand BolLocatie: Het Rembrandthuis
Data: 13 oktober 2017 t/m 18 februari 2018

In deze dubbeltentoonstelling zijn schilderijen van zowel musea als particuliere tentoonstelling te zien die in Amsterdam zijn samengekomen vanuit de hele wereld. Sommige exemplaren zijn voor het eerst sinds de 17de eeuw weer terug in onze hoofdstad. Ferdinand Bol en Govert Flinck hadden naast het vak dat zij beoefenden nog een gelijkenis: ze volgden een opleiding bij leermeester Rembrandt van Rijn.

lees meer

We Have a Dream

We have a dreamLocatie: De Nieuwe Kerk
Datum: van 16 september t/m 4 februari 2017

Drie wereldberoemde personen die alle drie grote invloed hebben gehad op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Zij groeiden uit van gewone mensen tot leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid. Alle drie werden zij wereldwijde rolmodellen, maar riepen ook felle kritiek en tegenstand op. Hierdoor werden twee van hen uiteindelijk vermoord om hun opvattingen en activisme. 

lees meer

Hollandse Meesters

Hollandse meestersLocatie: Hermitage Amsterdam
Data: 7 oktober 2017 t/m 27 mei 2018

De Hermitage is St. Petersburg is waar ze vandaan komen: de Hollandse Meesters die nu tijdelijk te zien zijn in de Hermitage Amsterdam. Deze vijftiende tentoonstelling van de Hermitage Amsterdam sinds haar opening in 2009 toont vrijwel de gehele vaste collectie uit St. Petersburg, drieënzestig werken van wel vijftig verschillende schilders.

lees meer

Panorama Amsterdam

Panorama AmsterdamLocatie: Hermitage Amsterdam

In de Hermitage Amsterdam is er sinds eind augustus een nieuwe attractie te bewonderen: Panorama Amsterdam. De attractie biedt een multimediaal panoramisch uitzicht op negen eeuwen Amsterdam. 

lees meer

Accessories are a Girl's Best Friend

Accessoiries are a Girl's Best FriendLocatie: Tassenmuseum Hendrikje
Data: 16 september t/m 28 januari 2017

In deze tentoonstelling belicht het Tassenmuseum de absolute hoogtepunten van de bijzondere accessoire collectie van het Rijksmuseum in combinatie met opmerkelijke tassen uit eigen collectie. Onder andere parasols, paraplu’s, hoeden, haaraccessoires, shawls, handschoenen, waaiers, schoenen en kousen zijn er te bewonderen. Deze tot nu toe verborgen modeschatten liggen normaliter opgeborgen in het depot van het Rijksmuseum.

lees meer

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl