• Home
  • EVENEMENTENKALENDER

Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vindt u een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin u Amsterdam wil bezoeken en u ziet direct wat er te doen is. Heeft u een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Juli 2018
Augustus 2018
September 2018

Classic Beaties

Classic BeautiesLocatie: Hermitage Amsterdam
Datum: 16 juni 2018 t/m 13 januari 2019

Op zaterdag 16 juni is in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling 'Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw' geopend: op ‘Grand Tour’ naar Italië, op zoek naar de schoonheidsidealen van het neoclassicisme.

lees meer

World Press Photo 2018

World Press Photo Nieuwe Kerk foto: Janiek DamLocatie: De Nieuwe Kerk
Datum: 14 april t/m 22 juli 2018

De lange wereldtour van World Press Photo gaat in premiere in Amsterdam. Het is de 60e editie sinds het begin van de wedstrijd in 1955 en winnaar dit jaar is de foto "Venezuela Crisis" van Ronaldo Schemidt. Hij maakte de foto De foto is gemaakt tijdens een uit de hand gelopen protestactie tegen president Nicolás Madure in Caracas, Venezuela. De foto hiernaast is genomen door Janiek Dam.

lees meer

My Name Is Prince - the official exhibition

Prince tentoonstelling Beurs van BerlageLocatie: Beurs van Berlage
Datum: 8 maart t/m 5 augustus

Na een succesvolle looptijd in de Londense O2, komt de tentoonstelling My Name Is Prince naar Nederland! Fans van de muzieklegende Prince krijgen de kans om zich volledig onder te dompelen in zijn muziek, leven en werk, aan de hand van honderden unieke items uit de archieven van Prince’ legendarische studiocomplex Paisley Park.

lees meer

Rembrandt observeert mensen

Rembrandthuis tentoonstelling 2018Locatie: Museum Het Rembrandthuis
Data deel 1: 3 maart t/m 27 mei 2018
Data deel 2: 2 juni t/m 2 september 2018

Rembrandt was een scherp observator. Hij wilde weten wat mensen beweegt en legde graag hun kleine en grote drama’s vast. Museum Het Rembrandthuis organiseert een tweedelige tentoonstelling met hoogtepunten uit de indrukwekkende etsencollectie, waarin Rembrandts uitbeelding van mensen centraal staat. Zorgzame moeders met spelende kinderen, bedelaars en straatmuzikanten, oude mensen met karaktervolle gezichten – kijk mee over Rembrandts schouder.

lees meer

Made in Italy

Emilio Pucci Handtas

Locatie: Tassenmuseum Hendrikje
Datum: 20 mei tot en met 23 september 2018

Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? Bezoek nu de nieuwe tentoonstelling ‘Made in Italy’ in Tassenmuseum Hendrikje.

lees meer

Future Bags

Tentoonstelling Future Bags in Tassenmuseum

Locatie: Tassenmuseum Hendrikje
Datum: 17 april t/m 29 juli 2018

Zorgt hyperconnectivity er straks voor dat we geen tas meer nodig hebben; dat ons lichaam zelf ‘de tas’ is? In de expositie Future Bags maakt de bezoeker aan de hand van tekeningen, video’s, materiaalonderzoek en prototypes een onvoorstelbare reis naar de toekomst.

lees meer

Echo's van de Groote Oorlog

Theo thijssen

Locatie: Theo Thijssen Museum
Datum: vanaf 11 november 2017 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) was Nederland neutraal, maar de oorlog bleef hier niet zonder gevolgen. Honderdduizenden Nederlandse mannen werden gemobiliseerd en ruim een miljoen berooide Belgische vluchtelingen staken de grens over. Naarmate de oorlog langer duurde, zorgden prijsstijgingen en schaarste aan levensmiddelen en brandstof voor groeiende sociale ellende. Meermalen openden militairen in Amsterdam het vuur op rode demonstraties.

lees meer

Panorama Amsterdam

Panorama AmsterdamLocatie: Hermitage Amsterdam

In de Hermitage Amsterdam is er sinds eind augustus een nieuwe attractie te bewonderen: Panorama Amsterdam. De attractie biedt een multimediaal panoramisch uitzicht op negen eeuwen Amsterdam. 

lees meer

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl