• Home
  • EVENEMENTENKALENDER

Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vind je een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin je Amsterdam wil bezoeken en je ziet direct wat er te doen is. Heb je een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

December 2018
Januari 2019
Februari 2019

De Nieuwe Kerk presenteert Luca Giordano

Luca Giordano - Sint MichaëlLocatie: De Nieuwe Kerk
Datum: 16 februari t/m 7 april 2019

Het indrukwekkende werk genaamd 'Sint Michaël' (circa 1633) van Luca Giordano, komt in februari naar Nederland. Giordano is een van de grote namen van de Italiaanse barok. De komst van het kunstwerk is bijzonder omdat er in Nederland nauwelijks werken van hem te zien zijn. Het werk maakt niet alleen indruk door het grote formaat, de schoonheid en overweldigende dynamiek, maar ook door de symboliek die typerend is voor de hervormingsbeweging binnen de Katholieke Kerk tijdens de 16e eeuw.

Lees meer

Hermitage Amsterdam viert tienjarig bestaan

Tentoonstelling De schatkamerLocatie: Hermitage Amsterdam
Datum: 2 februari t/m 25 augustus 2019

De Hermitage Amsterdam bestaat in 2019 tien jaar. En dat wordt een jaar lang gevierd met diverse evenementen, activiteiten en maar liefst twee grote jubileum-tentoonstellingen: 'De schatkamer' en 'Juwelen'. De schatkamer is een tentoonstelling met ruim 250 kunstwerken en vindt van 2 februari t/m 25 augustus 2019 plaats.

Lees meer

Expositie fotojournalist David Seymour

Joods Historisch Museum - Foto: Ruud van ZwetLocatie: Joods Historisch Museum
Datum: 19 oktober 2018 t/m 10 maart 2019

Van 19 oktober 2018 tot 10 maart 2019 is er een grote tentoonstelling van de Joods-Pools-Amerikaanse fotograaf David Seymour (1911-1956) te zien in het Joods Historisch Museum. David Seymour was een van de grootste documentaire fotografen van de 20ste eeuw en richtte samen met zijn vrienden Robert Capa en Henri Cartier-Bresson het fotoagentschap Magnum Photos op in 1947.

Lees meer

Het leven van Boeddha, de weg naar nu

Het leven van Boeddha, de weg naar nuLocatie: De Nieuwe Kerk
Datum: 16 september 2018 t/m 3 februari 2019

In deze nieuwe tentoonstelling in de Nieuwe Kerk zullen een schat aan millennia-oude objecten en hedendaagse kunst elkaar afwisselen: Het oudste object dateert uit de derde eeuw en het jongste uit 2018; daarnaast zullen speciaal voor deze tentoonstelling kunstwerken worden gemaakt. De antieke kunst vertelt het levensverhaal van Siddhartha Gautama, oftewel de Boeddha.

lees meer

Made in Italy

Emilio Pucci Handtas

Locatie: Tassenmuseum Hendrikje
Datum: verlengd tot en met 17 februari 2019

Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? Bezoek nu de nieuwe tentoonstelling ‘Made in Italy’ in Tassenmuseum Hendrikje.

lees meer

Echo's van de Groote Oorlog

Theo thijssen

Locatie: Theo Thijssen Museum
Datum: vanaf 11 november 2017 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) was Nederland neutraal, maar de oorlog bleef hier niet zonder gevolgen. Honderdduizenden Nederlandse mannen werden gemobiliseerd en ruim een miljoen berooide Belgische vluchtelingen staken de grens over. Naarmate de oorlog langer duurde, zorgden prijsstijgingen en schaarste aan levensmiddelen en brandstof voor groeiende sociale ellende. Meermalen openden militairen in Amsterdam het vuur op rode demonstraties.

lees meer

Panorama Amsterdam

Panorama AmsterdamLocatie: Hermitage Amsterdam

In de Hermitage Amsterdam is er sinds eind augustus een nieuwe attractie te bewonderen: Panorama Amsterdam. De attractie biedt een multimediaal panoramisch uitzicht op negen eeuwen Amsterdam. 

lees meer

De gelukkige klas in het Theo Thijssen Museum

Theo ThijssenLocatie: Theo Thijssen Museum
Datum: 24 november 2018 t/m 8 juni 2019

Het Theo Thijssen Museum is gewijd aan de Amsterdamse schrijver, onderwijzer, vakbondsman en sociaal-democratisch politicus Theo Thijssen (1879-1943). In deze expositie wordt er stilgestaan hoe het eraan toeging in het basisonderwijs in Thijssens tijd, tussen 1880 en 1940, maar bovendien wordt er gekeken naar de ideeën die Thijssen daarover uitte in zijn toespraken, artikelen en romans.

Lees meer

We are Mary Jane - Women of Cannabis

Tentoonstelling we are mary janeLocatie: Hash Marihuana & Hemp Museum
Datum: van 8 juni 2018 t/m 3 maart 2019

Tot in het voorjaar van 2019 presenteert het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam "We are Mary Jane: Women of Cannabis" - een tentoonstelling over de rol van vrouwen in de cannabiswereld. Het museum vestigt hiermee de aandacht op de nog vaak onopgemerkte vrouwelijke bijdrage aan de geschiedenis van 's werelds meest veelzijdige plant, van de prehistorie tot aan de dag van vandaag.

Lees meer

De tas als theater

Hester van eeghen

Locatie: Tassenmuseum Hendrikje
Datum: vanaf 10 november 2018 t/m 25 februari 2019

Tassen, je kunt er niet genoeg van hebben en daarom is een bezoek aan Tassenmuseum Hendrikje een must! Een tas wordt vaak gebruikt en gaat daarom bijna lijken op de gebruiker/ster ervan. Daarom kun je de tentoonstelling ‘De tas als theater’ bewonderen bij het museum aan de Herengracht.

lees meer

Classic Beauties

Classic BeautiesLocatie: Hermitage Amsterdam
Datum: 16 juni 2018 t/m 13 januari 2019

Op zaterdag 16 juni is in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling 'Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw' geopend: op ‘Grand Tour’ naar Italië, op zoek naar de schoonheidsidealen van het neoclassicisme.

lees meer

Familie

Tentoonstelling FamilieLocatie: Ons' Lieve Heer op Solder
Datum: 3 november 2018 t/m 3 februari 2019

Families komen in alle vormen en samenstellingen voor en in alle culturen en religies. Elkaars familie zijn, betekent verwantschap voelen. Biologische afstamming speelt daarbij een rol, maar is niet de enige factor van betekenis. Minstens zo belangrijk voor het familiegevoel zijn zorg voor elkaar, solidariteit en saamhorigheid. De nieuwe tentoonstelling in Museum Ons' Lieve Heer op Solder draait om deze belangrijke familieband.

lees meer

Rembrandt in Parijs

De drie bomenManet, Méryon, Degas en de herontdekking van de etskunst (1830-1890)

Locatie: Museum Het Rembrandthuis
Datum: 21 september 2018 t/m 6 januari 2019

Het is een fenomeen waar maar weinigen mee bekend zijn: Rembrandt was in de negentiende eeuw een icoon voor een groot aantal Franse avant-garde kunstenaars en (post)impressionisten. Nog nooit eerder was deze opleving van de etskunst in Frankrijk een onderwerp voor een tentoonstelling. Voor de expositie zullen de mooiste kunstwerken worden samengebracht: elegante Franse dames, Parijse stadsgezichten, indrukwekkende landschappen en artistieke affiches.

lees meer

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl