• Home
  • EVENEMENTENKALENDER

Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vindt u een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin u Amsterdam wil bezoeken en u ziet direct wat er te doen is. Heeft u een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

September 2018
Oktober 2018
November 2018

Het leven van Boeddha, de weg naar nu

Het leven van Boeddha, de weg naar nuLocatie: De Nieuwe Kerk
Datum: 16 september 2018 t/m 3 februari 2019

In deze nieuwe tentoonstelling in de Nieuwe Kerk zullen een schat aan millennia-oude objecten en hedendaagse kunst elkaar afwisselen: Het oudste object dateert uit de derde eeuw en het jongste uit 2018; daarnaast zullen speciaal voor deze tentoonstelling kunstwerken worden gemaakt. De antieke kunst vertelt het levensverhaal van Siddhartha Gautama, oftewel de Boeddha.

lees meer

Made in Italy

Emilio Pucci Handtas

Locatie: Tassenmuseum Hendrikje
Datum: verlengd tot en met 17 februari 2019

Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? Bezoek nu de nieuwe tentoonstelling ‘Made in Italy’ in Tassenmuseum Hendrikje.

lees meer

Echo's van de Groote Oorlog

Theo thijssen

Locatie: Theo Thijssen Museum
Datum: vanaf 11 november 2017 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) was Nederland neutraal, maar de oorlog bleef hier niet zonder gevolgen. Honderdduizenden Nederlandse mannen werden gemobiliseerd en ruim een miljoen berooide Belgische vluchtelingen staken de grens over. Naarmate de oorlog langer duurde, zorgden prijsstijgingen en schaarste aan levensmiddelen en brandstof voor groeiende sociale ellende. Meermalen openden militairen in Amsterdam het vuur op rode demonstraties.

lees meer

Panorama Amsterdam

Panorama AmsterdamLocatie: Hermitage Amsterdam

In de Hermitage Amsterdam is er sinds eind augustus een nieuwe attractie te bewonderen: Panorama Amsterdam. De attractie biedt een multimediaal panoramisch uitzicht op negen eeuwen Amsterdam. 

lees meer

Classic Beaties

Classic BeautiesLocatie: Hermitage Amsterdam
Datum: 16 juni 2018 t/m 13 januari 2019

Op zaterdag 16 juni is in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling 'Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw' geopend: op ‘Grand Tour’ naar Italië, op zoek naar de schoonheidsidealen van het neoclassicisme.

lees meer

The Stories We Carry

The Stories We Carry - jongen met tasLocatie: Tassenmuseum Hendrikje
Datum: 14 augustus t/m 4 november 2018

Vertrekken naar een nieuw land omdat het thuisland niet meer veilig is. Wat neem je mee als je moet vluchten? Van 14 augustus t/m 4 november is in Tassenmuseum Hendrikje de expositie ‘The Stories We Carry’ te zien.

lees meer

Rembrandt in Parijs

De drie bomenManet, Méryon, Degas en de herontdekking van de etskunst (1830-1890)

Locatie: Museum Het Rembrandthuis
Datum: 21 september 2018 t/m 6 januari 2019

Het is een fenomeen waar maar weinigen mee bekend zijn: Rembrandt was in de negentiende eeuw een icoon voor een groot aantal Franse avant-garde kunstenaars en (post)impressionisten. Nog nooit eerder was deze opleving van de etskunst in Frankrijk een onderwerp voor een tentoonstelling. Voor de expositie zullen de mooiste kunstwerken worden samengebracht: elegante Franse dames, Parijse stadsgezichten, indrukwekkende landschappen en artistieke affiches.

lees meer

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl