Skip to main content

Kinderspeurtocht Jordaan

Kidsproof Digitale Sticker4 72dpiLeuk voor kinderen én ouders! Ontdek de Jordaan met zijn hofjes, standbeelden en gezellige markten. Bezoek het Oud Hollandsche snoepwinkeltje ontdek geheime hofjes en doe de zwembadpas. Op de route zijn genoeg speeltuintjes waar je je energie kwijt kunt. Geschikt voor kinderen van 6-12 jaar en een perfect offline gezinsuitje in de buitenlucht.
LET OP: omdat de afhaallocatie onlangs definitief is gesloten kan de speurtocht momenteel niet opgehaald worden. We zijn op zoek naar een nieuwe locatie. Het is wel mogelijk de kinderspeurtocht door de Oude Stad op te halen of de Jordaanspeurtocht per post te ontvangen.

Route van de speurtocht

De wandelroute loopt langs de Noordermarkt over de grachten, langs de Westermarkt en via de Tuinstraat en Lindengracht weer terug naar de Noordermarkt. Bij elke stop leren de kinderen al lezend, puzzelend en rekenend over de geschiedenis van de Jordaan. De wandeling duurt ca. 2,5 uur en komt o.a. langs de Westerkerk, het Anne Frankhuis en het Oud Hollandsche snoepwinkeltje. Voor het beantwoorden van de speurtochtvragen is het niet noodzakelijk ergens naar binnen te gaan, daarom kun je de wandeling doen op elk gewenst tijdstip.

Er is ook een kinderspeurtocht door de Oude Stad.

Inhoud speurtochtpakket

De speurtocht bestaat uit een stevig klembord en een beschrijving van de stoppunten met kleurenfoto's. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute, de stops en alle speeltuintjes aangegeven. Ook ontvang je een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat je achteraf kunt kijken hoe je gescoord hebt. Je haalt het pakket op vlakbij de start van de route en na afloop mag je het materiaal houden.

Speurtocht bestellen

Momenteel kan de kinderspeurtocht niet opgehaald worden en versturen we hem alleen per post. We zijn op zoek naar een nieuwe locatie (zie opmerking bovenaan deze pagina).

Speurtocht voor kinderen Jordaan Amsterdam
  • ca. 2 uur

  • 6-12 jaar

  • € 20,00 (normaal € 25,00)

  • ophalen vlakbij startpunt
"Gisteren de Jordaan speurtocht gedaan met mijn dochters, een vriendin en haar dochter. Het was echt een feestje; leuke weetjes, speeltuintjes, even koffie en tosti bij de Blaffende Vis, gewoon genieten!"
Nieuwsbrief