In oud Amsterdam barst het van de cafés en proeflokalen. Wil je in Amsterdamse sfeer een borrel drinken of naar een karaokebar: alles kan! Hieronder de leukste plekken, aangeraden door Amsterdammers. Ontdek ze allemaal met onze gratis plattegrond met drie wandelroutes.

In het centrum van Amsterdam vind je hotels voor elk budget, allemaal een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen. Deze selectie staat ook op onze gratis plattegrond en via de wandelroutes op de plattegrond kom je de hotels vanzelf tegen.

Vergeet het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum: de meest bijzondere (kleine) musea vind je in Amsterdam Oude Stad! Ontdek ze allemaal met onze gratis plattegrond met drie wandelroutes.

Zin in een high tea, lunch of diner in de oude stad? Als je van lekker eten houdt kun je in Amsterdam volop genieten! Gezellig Amsterdams, hip, klassiek of werelds: voor elk wat wils en voor ieders budget. Ontdek ze allemaal met onze gratis plattegrond met drie wandelroutes.

In de oude stad vind je het meest beroemde en meest kleurrijke stukje van Amsterdam: de Wallen. Waar in vroegere tijden de zeelieden hun vertier zochten is het gebied nu vooral geliefd bij buitelandse toeristen. Ook voor Nederlanders valt er genoeg te ontdekken in dit bijzondere gebied! Wij lichten graag een aantal hoogtepunten voor je uit. Ontdek ze allemaal met onze gratis plattegrond met drie wandelroutes of vraag een gratis speurtocht over de Wallen aan.

Amsterdam is een winkel-walhalla, als je tenminste weet waar je moet zijn! Wij tonen je graag de leukste speciaalzaken, delicatessezaken en vintage winkels. Ontdek ze allemaal met onze gratis plattegrond met drie wandelroutes. Vergeet niet af en toe te stoppen voor een welverdiend drankje of lunch.

De statige grachten, werelderfgoed, zijn een bezienswaardigheid op zich. Veel van onderstaande bezienswaardigheden kom je tegen op de wandelroute en de speurtocht langs de Amsterdamse grachten. Een vaartocht over de grachten is een must!

De Jordaan kenmerkt zich door stille hofjes, kleine straatjes en gezellige cafés. Veel van onderstaande bezienswaardigheden kom je tegen op de wandelroute en de speurtocht door de Jordaan.

Het historische centrum, Chinatown en de Wallen, is de meest kleurrijke buurt van Nederland. Veel van onderstaande bezienswaardigheden kom je tegen op de wandelroutes en de speurtochten.

Nieuwsbrief

Maandelijks leuke nieuwtjes!