Chinatown

Chinatownwandeling met gids in AmsterdamOntdek dit bijzondere deel van Amsterdam met een gids en leer over de geschiedenis en cultuur van de oudste Chinese wijk van het Europese vasteland.

Duur: 2 uur
Prijs: € 11,00 per persoon
Vanaf 10 personen
Kleinere groepen betalen € 110,00

"Gids wist veel te vertellen. Leuk dat we bij de tempel en de toko naar binnen konden!"

Deze wandeling speelt zich af rondom de Nieuwmarkt en de Zeedijk; wat samen Chinatown Amsterdam vormt. U krijgt een kijkje achter de schermen in één van de meest unieke buurten van de wereld; nergens anders ter wereld vind je een Chinatown, waar naast de Chinese bevolkingsgroep ook allerlei andere nationaliteiten zijn gevestigd. De wandeling leidt onder andere langs de boeddhistische tempel en het grootste Chinese warenhuis van Europa, Toko Dun Yong. Maak kennis met de Chinese cultuur en mentaliteit, de Chinese feestdagen (en hoe die in Amsterdam gevierd worden) en het typisch Chinese ondernemerschap. Daarnaast zal de gids vertellen over de tijd dat de eerste Chinezen in Amsterdam kwamen en over de Nederlands-Chinese straatnaambordjes - en welke poëtische benamingen de Chinezen hebben voor de Amsterdamse straten.

Een wandeling op maat

U kunt de wandeling reserveren op de datum en tijdstip die u het best uitkomt. Amsterdam Oude Stad heeft een groot gidsenbestand met ieder hun eigen specialisatie; heeft uw groep speciale wensen of wilt u de rondleiding in een andere taal dan het Nederlands; geef het aan ons door! Wij zorgen dat uw groep een passende gids krijgt. Bij groepen van meer dan 20 personen wordt een extra gids ingezet.
Nooit genoeg van Chinatown? Reserveer dan ons Chinatownarrangement!

Reserveer een Chinatown wandeling met gids

Voor informatie of reserveringen neemt u contact met ons op.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl