Kinderspeurtocht Jordaan en grachten

Een kinderspeurtocht door de Noordelijke Jordaan en grachtengordel, vol met standbeelden, hofjes, bijzondere gebouwen en heel veel leuke weetjes voor de kleine speurneuzen. Leuk voor kinderen én ouders. Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en ook leuk voor een schoolreis naar Amsterdam.

Route van de speurtocht

De wandelroute loopt langs de Noordermarkt, een deel over de grachtengordel, langs de Westermarkt, en weer de Jordaan in via de Tuinstraat, Westerstraat en Lindengracht zo weer naar de Noordermarkt. De vragen zijn leerzaam en geschikt voor kinderen. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Daarom kun je zelf beslissen waar je op de route wilt starten. Een perfecte activiteit in Amsterdam tijdens de vakantie of een verjaardagspartijtje. We bieden de speurtocht ook in het Engels aan.

Inhoud speurtochtpakket

De speurtocht bestaat uit een beschermmap, 14 stoppunten met tekst en kleurenfoto's en een antwoordformulier. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten aangegeven. Ook ontvangen jullie een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat jullie deze achteraf zelf kunnen nakijken. Je kunt met het pakket op pad wanneer het jou uitkomt en het materiaal mag je na afloop houden. Een speurtochtpakket kost € 25,00. Je steunt hiermee tevens ons buurtproject en de promotie van lokale ondernemers.

Speurtocht bestellen

Wij versturen de speurtochtpakketten kosteloos naar elk adres in Nederland en je kunt ermee op pad gaan wanneer je wilt.

Details

Reacties

  • Alyt van Reistips met kids heeft onze Jordaan en grachtenspeurtocht voor kinderen gewandeld en daar een super leuk verslag over geschreven! Kijk hier voor haar bevindingen.