Historische speurtocht

Oudezijds KolkWilt u alles weten over het historische oude centrum van Amsterdam? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Amsterdam Oude Stad heeft voor u een Historische speurtocht die diep ingaat op de geschiedenis van Amsterdam en u zal leiden door de unieke, historische stadskern met bijzondere plekken, mensen en verhalen.

Duur: ongeveer 3 uur
Prijs: € 25,00 per team (van 4/5 personen)
Vanaf 5 personen (kleinere groepen: minimum € 25,00)

"Wat ziet het speurtochtpakket er prachtig verzorgd uit! Krijg direct zin om aan de slag te gaan. Snelle service echt super. Enorm bedankt hiervoor."

De wandelroute loopt langs de Nieuwmarkt, het beroemde Chinatown, de Zeedijk, het Damrak en het Begijnhof en loopt vervolgens langs de Amstel en de Zuiderkerk weer terug naar de Nieuwmarkt. De vragen zijn gericht op zoveel mogelijk kennis op doen van de Amsterdamse geschiedenis; opzoekvragen afgewisseld met weetjesvragen en speurvragen. Een perfecte activiteit in Amsterdam om op een rustige zondagmorgen te doen, of juist met vrienden of kennissen op een doordeweekse dag. De route loopt in een cirkel; waar u begint eindigt u ook. U kunt daarom zelf beslissen waar u op de route wilt beginnen.

Per groep van ca. 4/5 personen krijgt u een kant en klaar pakket waarmee u op pad kunt gaan wanneer u wilt; u loopt de tocht op eigen gelegenheid. Als u met meerdere groepen wilt lopen en/of tegen elkaar wilt strijden bestelt u per team een pakket à € 25,00. Het speurtochtpakket bestaat uit een stevige beschermmap, de speurtocht met tekst en kleurenfoto's bij de stoppunten en een antwoordformulier. Op een geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten duidelijk aangegeven. U krijgt ook een pen en de juiste antwoorden mee in een gesloten envelop. Zo kunt u zelf beoordelen hoeveel vragen juist beantwoord zijn. Verder ontvangt u een aantal detailplattegronden om andere buurten van Amsterdam te verkennen: West, Oost, de Plantage, het Museumkwartier en een plattegrond met fietsroutes. Het speurtochtpakket kunt u na afloop houden en hoeft u niet weer in te leveren.

De Historische speurtocht is perfect om middelbare scholieren of studenten te laten kennismaken met de geschiedenis van Amsterdam. Meer informatie over speurtochten voor scholen vindt u hier. De Historische speurtocht is ook in het Engels te verkrijgen.

Bestel de Historische speurtocht

U kunt de historische speurtocht telefonisch of per mail bij ons bestellen. Geeft u hierbij aan met hoeveel personen u komt. Wij versturen de pakketten per post tegen een vergoeding van de verzendkosten (€ 4,35 voor de postzegels) maar u kunt het pakket ook bij ons kantoor aanschaffen. Kijk op de contactpagina voor het adres en onze contactgegevens.

Reacties op de Historische speurtocht

"We hebben met mijn familie een prachtige middag gehad in de oude binnenstad met jullie speurtocht. Ik heb zelf jaren in Amsterdam gewoond, maar kwam op plekjes waar ik nog nooit geweest was."

"Wij hebben een fantastische dag gehad, de vragen in de speurtocht waren soms wel moeilijk maar de teams hadden er toch 70% van goed beantwoord."

"We hadden alles in goede orde ontvangen en de mensen hebben een leuke dag gehad. De wandeling vonden we erg leuk en interessant. En de mensen uit Amsterdam kregen zelf ook nieuwe feitjes die ze nog niet wisten!"

"We vonden het heel leuk, iedereen had een taak, we hebben dingen bezichtigd zoals de tempel en de Chinese supermarkt. De speurtocht was top."

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl