Historische speurtocht

Oudezijds Kolk AmsterdamAlles te weten komen over het historische oude centrum van Amsterdam? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Amsterdam Oude Stad heeft een Historische speurtocht die diep ingaat op de geschiedenis van Amsterdam en jou zal leiden door de unieke, historische stadskern met bijzondere plekken, mensen en verhalen.

Duur: ongeveer 3 uur
Prijs: € 25,00 per team (van 4/5 personen)
Vanaf 5 personen (kleinere groepen: minimum € 25,00)

"Wat ziet het speurtochtpakket er prachtig verzorgd uit! Krijg direct zin om aan de slag te gaan. Snelle service echt super. Enorm bedankt hiervoor."

De wandelroute loopt langs de Nieuwmarkt, het beroemde Chinatown, de Zeedijk, het Damrak en het Begijnhof en loopt vervolgens langs de Amstel en de Zuiderkerk weer terug naar de Nieuwmarkt. De vragen zijn gericht op zoveel mogelijk kennis op doen van de Amsterdamse geschiedenis; opzoekvragen afgewisseld met weetjesvragen en speurvragen. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Je kunt daarom zelf beslissen waar je op de route wilt beginnen.

Met het kant en klare pakket kun je op pad gaan wanneer je wilt; je loopt de tocht op eigen gelegenheid. Als je met meerdere groepen wilt lopen en/of tegen elkaar wilt strijden bestel dan per team een pakket à € 25,00. Het speurtochtpakket bestaat uit een stevige beschermmap, de speurtocht met tekst en kleurenfoto's bij de stoppunten en een antwoordformulier. Op een geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten duidelijk aangegeven. Ook ontvang je een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop. Zo kan je achteraf zelf beoordelen hoeveel vragen juist beantwoord zijn. Het speurtochtpakket mag je houden na afloop en hoef je niet in te leveren.

De Historische speurtocht is perfect om middelbare scholieren of studenten te laten kennismaken met de geschiedenis van Amsterdam. Meer informatie over speurtochten voor scholen vind je hier. De Historische speurtocht is ook in het Engels verkrijgbaar.

Bestel de Historische speurtocht

Je kunt de Historische speurtocht telefonisch of per mail bestellen. Wij versturen de pakketten per post tegen een vergoeding van de verzendkosten (€ 4,55 voor de postzegels) maar je kunt het pakket bij ons kantoor aanschaffen.
Bestel nu button

Reacties op de Historische speurtocht

"We hebben met mijn familie een prachtige middag gehad met jullie speurtocht. Ik heb zelf jaren in Amsterdam gewoond, maar kwam op plekjes waar ik nog nooit geweest was."

"Wij hebben een fantastische dag gehad, de vragen in de speurtocht waren soms wel moeilijk maar de teams hadden er toch 70% van goed beantwoord."

"We hadden alles in goede orde ontvangen en de mensen hebben een leuke dag gehad. De wandeling vonden we erg leuk en interessant. En de mensen uit Amsterdam kregen zelf ook nieuwe feitjes die ze nog niet wisten!"

"We vonden het heel leuk, iedereen had een taak, we hebben dingen bezichtigd zoals de tempel en de Chinese supermarkt. De speurtocht was top."

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl