• Home
  • TIPS VAN LOCALS
  • Musea
  • Ripley's Believe It or Not!

Ripley's Believe It or Not!

Ripleys Believe It Or Not Een rariteitenkabinet over de wonderlijke wereld van mr. Ripley.

Achter de deuren van Ripley's vijf verdiepingen tellende museum komt een waanzinnige wereld tot leven. Een wereld waarin je zelf moet bepalen of wat je leest en ziet ook echt waar is. Believe it or Not! maar je ontmoet hier Robert Wadlow (de langste man uit de geschiedenis van de mensheid). Maar ook de Hulk, een 7 meter hoge Robot en Bobby Blackburn, alias 'de krokodillenman'. Ook zullen er gekrompen hoofdjes uit de Amazonen te bezichtigen zijn en kan er gekozen worden een enge, grillige route te bewandelen of, voor diegene met een minder sterke maag, de minder enge route. hulkFantasie komt tot leven door kamers te bezoeken die allemaal verschillende thema's hebben: van de kamer met geweldige zeedieren tot een ludieke muziekkamer, waar de meest iconische popartiesten getoond worden op de meest bizarre manieren.

Uw vermogen om dingen te zien zoals ze zijn wordt op de proef gesteld door de vele raadsels/tekeningen aan de muur die uw hersenen een loer zullen draaien. Het 5D Theater blijft voor jong en oud een ware belevenis en dan is er nog die maffe Space Tunnel! Hoe lastig is het wel niet om door deze tunnel te lopen. Gaat dat sowieso wel lukken of staan alle sensoren in het brein op scherp en besluit je toch maar terug te gaan of te blijven staan?The longest neck

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is nodigt Ripley's Believe it or Not! je ook uit meer te leren over de Nederlandse en Amsterdamse cultuur. Een windmolen betreden? In een stukje kaas kruipen? Even loeren naar een nogal bijzondere dame van plezier? Geloof het of niet, maar het kan allemaal in de wondere wereld van dit spraakmakende museum.
Na de tour kom je terecht in de prachtige loungeruimte waar wat gedronken en/of gegeten kan worden. Deze ruimte bevindt zich helemaal boven in het gebouw en biedt een magnifiek uitzicht over de Dam.

Openingstijden en prijzen

VampiervrouwDagelijks geopend van 09.00 tot 22.00 uur
Entreeprijs volwassenen: € 21,00, kinderen 5 t/m 15 jaar: € 15,00 (t/m 4 jaar: gratis)
5D Moving Theater: € 5,00 per persoon
Combinatietickets en kortingstickets zijn beschikbaar via de website.

Adresgegevens en plattegrond

Ripley's Believe It or Not!
Dam 21, 1012 JS Amsterdam
Ga naar de website van het Ripley's Believe it or not
Telefoon 020 369 7120

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.