• Home
  • GRATIS
  • Gratis rondleiding

Gratis rondleiding diamantslijperij

Gassan Diamonds diamantslijperijAmsterdam staat al meer dan vierhonderd jaar wereldwijd bekend als de stad van de diamanten. De 'briljant' is een Amsterdamse slijpvorm die wereldwijd de 'Amsterdam cut' wordt genoemd. Wie alles wil weten over de geschiedenis van dit Amsterdamse ambacht, en over karaten, kleuren, helderheid en slijpvormen, bezoekt GASSAN Diamonds voor een gratis rondleiding.

Beleef de schittering van diamant bij GASSAN Diamonds

De Amsterdamse diamantair GASSAN Diamonds is gevestigd in een indrukwekkend pand, waar de diamantslijperij vroeger door stoom werd aangedreven. In het monumentale gebouw kijkt de bezoeker mee over de schouder van de diamantslijpers terwijl een gids uitleg geeft over het bewerkingsproces. Ervaar de sensatie van het diamant slijpen. Kom meer te weten over de unieke eigen diamant van GASSAN, de GASSAN 121. Zie het verwerkingsproces in al haar facetten en beleef de opwinding van ruim 400 jaar vakmanschap en traditie. De bezoekers zullen zowel losse, geslepen diamanten zien als een uitgebreide collectie juwelen. Na de rondleiding bent zijn de bezoekers van harte welkom in de gezellige koffieshop voor een gratis drankje. De rondleidingen worden dagelijks gegeven van 9.00-17.00 uur.

gassan vitrine diamantslijperijGASSAN 121
Al generaties lang zijn de diamantslijpers van GASSAN Diamonds in Amsterdam aan het werk om de briljant slijpvorm te perfectioneren. Met de GASSAN 121 diamant is dat gelukt. De GASSAN 121 diamant wordt ook wel GASSAN 121 cut genoemd. De 121 facetten tellende diamant werd in 2005 geïntroduceerd en kreeg de toepasselijke naam GASSAN 121. De bijzondere slijpvorm is wereldwijd gepatenteerd, wat betekent dat GASSAN als enige diamanten in deze slijpvorm mag fabriceren. Uiteraard komt ook de GASSAN 121 ruimschoots aan bod tijdens de rondleiding, deze bijzondere slijpvorm presenteren wij graag.

Reserveer een gratis rondleiding

Gassan Diamonds
Nieuwe Uilenburgerstraat 173-175, 1011 LN Amsterdam
T 020-6225333
Reserveer direct een rondleiding!

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl