Gratis rondleiding diamantslijperij

Amsterdam staat al meer dan vierhonderd jaar wereldwijd bekend als de stad van de diamanten. De 'briljant' is een Amsterdamse slijpvorm die wereldwijd de 'Amsterdam cut' wordt genoemd. Wie alles wil weten over de geschiedenis van dit ambacht en over karaten, kleuren, helderheid en slijpvormen bezoekt GASSAN Diamonds voor een gratis rondleiding.

Beleef de schittering

GASSAN Diamonds is gevestigd in een indrukwekkend pand, waar de diamantslijperij vroeger door stoom werd aangedreven. In het monumentale gebouw kijk je mee over de schouder van de diamantslijpers terwijl een gids uitleg geeft over het bewerkingsproces. Ervaar de sensatie van het diamant slijpen!

Je ziet het verwerkingsproces in al haar facetten en beleeft de opwinding van ruim 400 jaar vakmanschap en traditie. Er worden zowel losse, geslepen diamanten getoond als een uitgebreide collectie juwelen. Na de rondleiding krijgt iedereen een gratis drankje in de gezellige koffieshop. De rondleidingen worden dagelijks gegeven van 9.00 tot 17.00 uur.

GASSAN 121

Al generaties lang zijn de diamantslijpers van GASSAN Diamonds in Amsterdam aan het werk om de briljant slijpvorm te perfectioneren. Met de GASSAN 121 diamant is dat gelukt. De GASSAN 121 diamant wordt ook wel GASSAN 121 cut genoemd. De 121 facetten tellende diamant werd in 2005 geïntroduceerd en kreeg de toepasselijke naam GASSAN 121. De bijzondere slijpvorm is wereldwijd gepatenteerd, wat betekent dat GASSAN als enige diamanten in deze slijpvorm mag fabriceren. Uiteraard komt ook de GASSAN 121 ruimschoots aan bod tijdens de rondleiding, deze bijzondere slijpvorm presenteren ze graag. Reserveer direct een rondleiding om een echte kenner te worden!