Panorama Amsterdam

Panorama AmsterdamLocatie: Hermitage Amsterdam

In de Hermitage Amsterdam is er sinds eind augustus een nieuwe attractie te bewonderen: Panorama Amsterdam. De attractie biedt een multimediaal panoramisch uitzicht op negen eeuwen Amsterdam. 

Op donderdag 24 augustus 2017 is in de Hermitage Amsterdam de nieuwe permanente attractie Panorama Amsterdam, City Time Lapse geopend. Met animaties, historische beelden, films en afbeeldingen van schilderijen laat dit multimediale panorama de bezoeker in slechts acht minuten de geschiedenis van Amsterdam beleven.

Het zeventiende-eeuwse gebouw van de Hermitage, destijds een van de grootste gebouwen van de stad, heeft hierin een hoofdrol en is ‘uitkijkpost’. De bezoeker beleeft hoe de stad op duizenden palen in het moeras aan de Amstel verrees.Panorama Amsterdam2 In de Gouden Eeuw werd de grachtengordel aangelegd, de stad gonst van handel, trotse burgers, de schutters en regenten. Aan de oostzijde van de Amstel kwamen de charitatieve instellingen. Daar verrees in 1683 het verpleeghuis, dat vanaf 2009 de Hermitage Amsterdam onderdak biedt. Op die plek schilderde Jacob van Ruisdael ooit zijn Gezicht op de Binnenamstel van Amsterdam, te zien in de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw, eveneens in de Hermitage. Maar ook Rembrandt en Piet Mondriaan schetsten en schilderden aan de Amstel. Langs deze plek kwamen ook de groten der aarde: Peter de Grote, Napoleon, Winston Churchill, The Beatles, Nelson Mandela en vele anderen. Ook werd er feestgevierd voor het succesvolle Nederlands elftal in 1988 en tegenwoordig tijdens de jaarlijkse Canal Parade en het Bevrijdingsconcert.

Openingstijden

Open dagelijks van 10.00-17.00 uur, op Koningsdag gesloten.

Fotografie: Ilja Huner

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl