Evenementen Amsterdam december 2018

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand december 2018, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroutes en bezienswaardigheden.

Amsterdam Light Festival

amsterdam light festivalData: 29 november 2018 t/m 20 januari 2019
Locatie: Binnenstad van Amsterdam
In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. Water Colors is de vaarroute, deze neemt je mee langs de grachten van de historische binnenstad die verlicht zijn door kunstwerken. Dit jaar is het thema van het Amsterdam Light Festival 'The Medium is The Message'; de rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal. Buiten de binnenstad staat ook de rest van de stad in het teken van de kleurrijke lichten: er zijn veel musea die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst. Kijk voor meer informatie over de kunstwerken en het programma op de website van het ALF.

Yellow Bike decemberactie

Yellow Bike tijdens kerstdagenData en tijd: geldig in december 2018, dagelijks (behalve zaterdag) om 13.30 uur
Locatie: Yellow Bike
Yellow Bike heeft een speciale kortingsactie voor hun dagelijkse kleine tour om 13.30 uur, geldig in december 2018: Twee voor de prijs van één. Maak een reservering voor twee personen, maar betaal slechts (ter plaatse) eenmaal de prijs van € 24,50. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties, enkel geldig in december 2018 en niet op zaterdag.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag, zaterdag en zondag, van 18.30 tot 22.30 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: MS de Jordaan
Kosten: € 77,50 per persoon, all inclusive (+ 2,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én zondag, dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Soldermissen

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum: 2 december 2018 om 11.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Kinderconcert

KinderconcertDatum en tijd: 2 december 2018 vanaf 11.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 5,00 voor kinderen en volwassenen
Het lijkt wel tovenarij! Onzichtbare vingers laten de toetsen van een piano bewegen. Eén keer per maand is er een Kinderconcert in de muzieksalon van het Geelvinck Pianola Museum. Presentatie door Fokke Baarda of Kasper Janse. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders en grootouders die mee willen in de muzikale tijdmachine. Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Kapitein Zeppos in Tobacco

Kapitein Zeppos Cafe Chantant Musical en FilmmuziekDatum en tijd: 2 december 2018 van 16.00 (zaal open, 16.30 showtime) tot 19.00 uur
Locatie: Tobacco Theater
Kosten: € 15,00 pp (excl. reserveringskosten)
2 december is het al weer tijd voor de 3e editie van het Café-Chantant in het Theater TOBACCO, bij Zeppos om de hoek. Deze editie staat volledig in het teken van de Musical & Film muziek. Kom genieten van the Sound of Music, Mamma Mia, West Side Story, Grease en nog veel meer evergreens uit de Film- en Musicalwereld. Zoals altijd worden de zangers begeleid door het fantastisch chantantorkest o.l.v monsieur Jean Robijns. Schraap de kelen, zet je zorgen opzij en kom meegenieten van dit Zeppos Zangspektakel. Tickets vind je hier. Als jullie na de show een hapje in Zeppos willen eten is het wel handig om even te reserveren via de website van Kapitein Zeppos.

Live Muziek in Thijssen

Data en tijd: 2 en 9 december 2018, van 16.30 tot 19.30 uur
Live muziekLocatie: Café Thijssen
Gratis entree
Zubi, Lucas en Midas treden deze twee zondagen op in Café Thijssen. Zoals deze jongens zelf zeggen: "Wij maken muziek. En graag. Gewoon chill. Je weet toch. Cappuccino'tje, ontspannen. Hhhmm. Zodat iedereen blijft zitten, gaat zitten swingen op z'n stoel, maar en ondertussen gewoon lekker door kan praten". Vervang cappuccino door een fantastische Porter, IPA of Cabernet Sauvignon, en we zijn er wel zo'n beetje. Voor Café Thijssen ook nieuw, maar deze link is veelbelovend.... Tot Zondag!

Saxofoonkwartet Double Espresso

Double EspressoDatum en tijd: 2 december 2018 vanaf 17.00 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00 , student/stadspas € 12,50
De dames van Double Espresso vieren hun 15-jarig samenzijn met oud en nieuw jazzrepertoire. De stukken zijn exclusief voor en door hen geschreven. The Roaring Twenties herleven, er ontstaan nieuwe klankwerelden, de baritonsaxen ronken en zingen en de altsaxofoons zijn lyrisch en grofgebekt. Dat wordt een heerlijke zondagnamiddag! Double Espresso bestaat uit: Babette Jane, altsax, Floortje Smehuijzen, altsax, Loes Rusch, baritonsax en Annette de Greeuw, baritonsax. Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

André Vrolijk's Talentenjacht op MS de Jordaan

André Vrolijk TalentenjachtDatum en tijd: 2 december 2018 van 18.30 tot 21.30 uur
Locatie: MS de Jordaan
Gratis entree
André Vrolijk, accordeonist in hart en nieren, vaste begeleider van o.a. het Zwanenkoor, bekend van radio en televisie. Innemend, altijd vriendelijk met een groot hart voor zijn zingende medemens. André Vrolijk en MS De Jordaan gaan in 2018 op zoek naar zangtalent waarmee André begin 2019 een CD op gaat nemen. Man/ Vrouw, (klein) koor, iedereen kan zich aanmelden om aan André's Talentenjacht mee te doen. Je kunt gratis aan boord stappen; consumpties en happen uit de kombuis tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Meedoen: meld je hier aan!

Café Concerto

Café Concerto ZiltDatum en tijd: 2 december 2018 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Café Zilt
Alexander van Eerdwijk en Bas Vliegenthart presenteren een klassieke muziekprogramma met wisselende samenstellingen en verrassende stukken. Maandelijks onder de noemer Café Concerto, kan je komen luisteren naar een keur van zeer getalenteerde jonge muziekanten die op de eerste zondagavond van de maand de aanstaande werkweek een stuk dragelijker maken. Kom genieten van hele fijne klanken en het uitgebreide drankenassortiment van dit heerlijke bier- en whiskycafé.

Quiz Nights december

pubquizData en tijd: 3, 10 en 17 december 2018, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond (behalve Kerstavond) organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Pubquiz

PubquizDatum en tijd: 4 december 2018, van 19.30 tot 22.30 uur
Locatie: Café Sonneveld
Ook Café Sonneveld heeft weer een Pubquiz op de planning staan: een algemene kennisquiz die wordt gespeeld in teams van minimaal 2 en maximaal 5 personen. De pubquiz wordt dit keer gepresenteerd door de enige echte SINTERKLAAS! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op tijd want VOL = VOL !

Mastes of LXRY 2018

Data: 6 t/m 10 december 2018
Locatie: RAI Amsterdam
Masters of LXRY 2018Masters of LXRY brengt dit jaar van 6 t/m 10 december de Genius Edition naar de Amsterdamse RAI en staat daarmee in het teken van innovatie en vernieuwende, unieke trends en ontwerpen. Het is de enige plek waar het beste uit de wereld van kunst, interieur, fotografie, fashion, gadgets, gastronomie, juwelen, horloges, boten, auto’s en travel onder één dak wordt getoond. Masters of LXRY is al sinds 2001 de ‘grootste en meest prestigieuze premium lifestylebeurs van Europa’. GASSAN is als trouwe standhouder van het eerste uur wederom aanwezig met de grootste stand waar de meeste geniale en spectaculaire horloge- en juwelencollectie getoond zal worden. Tijdens de Masters of LXRY presenteert GASSAN dit jaar tevens een restaurant naast hun stand, alwaar ze een mooi shared dining menu serveren voor € 52,00 per couvert: GASSAN’s Choices. Het concept voor het restaurant is gebaseerd op het favoriete restaurant van de heer en mevrouw Leeser in Cannes alwaar zij al 40 jaar vaste gasten zijn. Koop hier je tickets voor deze luxueuze beurs en reserveer voor het restaurant door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Het Kosmisch Magisch Octaaf

Datum en tijd: 7 december 2018 vanaf 19.30 uur
Het kosmisch magisch octaafLocatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00 per persoon
Magiër Ramana en componist/musicus Ben Waalwijk vormen een duo dat magie, humor, klank en kleur weet om te zetten in een weergaloos spektakel. Ramana geeft als antropoloog, etnobotanicus en beroepstovenaar vorm aan een mix van Indiase magie zoals fakirstunts, het bespelen van de nektrompet en het mentalisme. De acts worden ingeleid met autobiografische vertellingen over de oorsprong van de showbizz, volgens het perspectief van Ramana te verklaren vanuit het shamanisme. Ben Waalwijk verzorgt de muzikale omlijsting met eigen composities en is even vingervlug. Hij plaatst de wereld van Ramana in een klanktuin, maar zingt ook eigen teksten en houdt krachtige komische speeches. Beide solisten versterken elkaar op unieke wijze. Komt dat zien! Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Schubertiade

SchubertiadeDatum en tijd: 8 december 2018 vanaf 20.15 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00, student/stadspas € 12,50
Mokum Symphony staat voor het grote romantische gebaar, voor musiceren dat raakt, verrast en verbindt. Op deze winterse avond brengt artistiek leider en violist Joan Berkhemer een Schubertiade met Natasa Grujic, viool, Dana Zemtsov, altviool en Ketevan Roinishvili, cello, allen topspelers in het internationale muziekleven. Je luistert naar: Quartettsatz D 703, Aperggione Sonate met Dana Zemtsov altviool en Joan Berkhemer piano en Kwartet in D kl. D 810, ‘Tod und das Mädchen’ van Franz Schubert. Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Kerstmarkt met kerstversiering van vroeger

kerstmarktDatum en tijd: 9 december 2018 van 11.00 tot 16.30 uur
Locatie: Antiekcentrum Amsterdam
Gratis entree
Op zondag 9 december organiseert het Antiekcentrum een gezellige Kerstmarkt met kerstversiering van vroeger, glühwein en warme chocolademelk. Uiteraard zijn de vaste standhouders en handelaren op deze dag ook aanwezig. Kom dus langs om de kerstsfeer te proeven en unieke kerstcadeaus in te slaan, zoals mooie zilveren fotolijsten, Champagnekoelers, vintage horloges of antieke sieraden... sla je slag!

Koffieconcert

KoffieconcertDatum en tijd: 9 december 2018 vanaf 11.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 10,00 , stadspas € 8,00
Op de zondagmorgen een gevarieerd programma met gezellige en bijzondere muziek op pianolarollen onder het genot van een (gratis) kopje koffie. Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Rebecca & Friends

Rebecca FriendsDatum en tijd: 9 december 2018 van 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Kapitein Zeppos
Toegang: Gratis
Iedere tweede zondag van de komende maanden zullen Rebecca en haar friends te vinden zijn op het podium in café Zeppos om jullie een heerlijke muziekmiddag te bezorgen. Verwacht een enorm breed Jazz-repertoire, maar ook Spaanse, Braziliaanse en Franse chansons zullen de revue passeren. ortom, een heerlijke zondagmiddag in Zeppos!

De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust

Data en tijd: 9, 23, 26 en 28 december 2018 om 15.00 uur
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00, en kinderen € 7,50
Doctor Faust in het Amsterdams Marionetten TheaterAl die stoffige boekenwijsheid... Doctor Faust heeft er schoon genoeg van. Hij wil zélf de wereld ontdekken. Hij zoekt zijn heil bij de Magie en sluit een pact met de duivel: Mefisto is zijn gids bij zijn reis door de tijd en over de continenten. Casperl, het knechtje van Faust, staat heel anders in het leven dan zijn geleerde meester. Zijn motto: 'geniet en pluk de dag!' Veel mensen kennen het Faust-verhaal over de man die zijn ziel aan de duivel verkoopt vooral door het beroemde werk van Goethe. Maar lang vóór Goethes tijd speelde de mythische Faustfiguur al een rol in het volkspoppenspel. Vanaf de late Middeleeuwen is het traditie dat elk poppentheater zijn eigen Faust-verhaal maakt. Ook het AMT maakte een eigen versie. Muziek speelt daarin een centrale rol. Een spannend avontuur vol magie en tovenarij, met humor én een vleugje filosofie. Koop hier je kaarten.

Kerstfeest op de Dam

kerstfeest op de DamDatum en tijd: waarschijnlijk 9 of 16 december 2018 om 19.00 uur
Locatie: De Dam
Al sinds 2011 organiseert de EO het jaarlijkse muzikale kerstfeest op de Dam. Tijdens dit evenement wordt het kerstverhaal op een bijzondere manier verteld. Verschillende bekende Nederlandse artiesten vertolken zowel oude als nieuwe kerstliedjes tijdens solo optredens of in bijzondere combinaties. Het evenement wordt op eerste kerstdag uitgezonden, maar om alvast in de stemming te komen kan je de opname bijwonen tijdens de sing-along met (kerst)klassiekers op de Dam! Geniet samen van goede muziek, een lekker warm drankje en vooral van heel veel gezelligheid.
Kijk voor meer informatie op de website. De toegang voor dit evenement is gratis.

Excursie: Westerkerk

Datum en tijd: 14 december 2018 om 13.30 uur
Locatie: Westerkerk, Amsterdam
Kosten: € 12,50 per persoon
WesterkerkDe Westerkerk werd door Hendrick de Keyser ontworpen en in opdracht van het Amsterdamse stadsbestuur tussen 1620 en 1631 gebouwd. Het gebouw was niet de eerste kerk in Amsterdam, maar wel de grootste, die als protestantse kerk werd gebouwd. De Westerkerk is gebouwd in Hollandse renaissancestijl en heeft de vorm van een dubbelkruis. Opvallend aan de kerk is het heldere, ongetemperde zonlicht, dat door 36 grote vensters van alle kanten - de kerk ligt helemaal vrij - naar binnen valt. Dit 'lichteffect' wordt nog versterkt door de witte muren binnenin de kerk. De buitenzijde van de kerk is rijkelijk voorzien van natuurstenen ornamenten ontleend aan de classicistische vormentaal: voluten, siervazen, pilasters, driehoekige en gebogen frontons en een aantal grote Ionische zuilen. De toren staat aan de westgevel van de kerk, recht voor de middenbeuk. De toren werd boven afgesloten door een reusachtige keizerskroon, die Amsterdam volgens een privilege van Maximiliaan van Oostenrijk in 1489 boven haar wapen mocht voeren. Binnen is de kerk in kerstsfeer versierd. Samenkomst om 13.30uur bij de ingang. Schrijf je nu in voor deze excursie; er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Ode aan Debussy: La fille aux cheveux de lin

Debussy Natasja Grujic en Daan TreurDatum en tijd: 16 december 2018 vanaf 17.00 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00, student/stadspas € 12,50
Violiste Natasja Grujic en pianist Daan Treur brengen een ode aan Claude Debussy. Zij gedenken zijn 100stesterfdag met een collage van zijn werk en brengen tot slot de viool sonate, de allerlaatste compositie van de meester. Laat je terugvoeren naar de sfeer van een 19de-eeuwse salon met prachtige impressionistische werken als La fille aux cheveux de lin, Il pleut dans mon coeur en Clair de Lune. Ook luister je naar de vioolsonate nr. 2 van Debussy’s tijdgenoot en vriend Maurice Ravel. Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Kaarslichtdiner en -concert

Datum en tijd: 20 december 2018 vanaf 17.30 uur
Locatie: Restaurant-Café In de Waag en de Portugese Synagoge
In de Waag, kaarslichtdinerKosten: € 49,00 per persoon voor een combinatieticket
Een unieke combinatie: begin deze avond bij Restaurant-Café In de Waag, waar je de warmte en interessante geschiedenis van dit gebouw direct bij binnenkomst voelt. Met de 300 echte kaarsen in grote kandelaren ademt dit gebouw een romantische sfeer, waarin je kunt genieten van een heerlijk driegangendiner. Hierna waan je je terug in de tijd van de Gouden Eeuw in de Portugese Synagoge. Het 17de eeuwse interieur is nog 100% intact en er is geen verwarming en elektriciteit. Bezoek een kaarslichtconcert en geniet van live jazz, klezmer of klassieke muziek. Deze maand: het Domenica Strijktrio; een programma met o.a. de indrukwekkende 'Passacaglia en fuga' van Hans Krása. De magische sfeer door de honderden branden kaarsen gecombineerd met unieke muziek zorgen ervoor dat je deze avond nooit meer vergeet! Via deze link boek je ofwel een ticket voor alleen het concert ofwel een combinatieticket voor het kaarslichtdiner én -concert.

PopQuiz

Popquiz in ZiltDatum en tijd: 20 december 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Barrelhouse Carnegie Hall & more

Datum en tijd: 21 december 2018 vanaf 20.30 uur
Barrelhouse Tineke SchoemakerLocatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 17,50 per persoon
Het is precies 80 jaar geleden dat organisator John Hammond in 1938 het “From Spirituals To Swing Concert” organiseerde. Het was tevens een concert ter nagedachtenis van de overleden Blueszangeres Bessie Smith. Opvallend was de brede line-up van Jazz-, Blues-, Gospel artiesten die niet of nauwelijks bij het blanke publiek bekend waren. Namen als Big Bill Broonzy, Sister Rosetta Tharpe, Helen Humes en Count Basie maar ook de Boogie Woogie pianisten Albert Ammons, Meade Lux Lewis en Pete Johnson met zanger Joe Turner. Blues Diva nr. 1 Tineke Schoemaker en pianist Han van Dam, bekend van Barrelhouse en Oscar Benton Blues Band gaan dit jaar hier wederom aandacht aan besteden met als gasten de Boogie Woogie maestro’s Eeco Rijken Rapp en Martijn Schok op de historische pianola’s en vleugels van het Pianola Museum. Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Concert: Russische kerstsferen met domra en gitaar

Russisch Kerstconcert Evgenia VladimirDatum en tijd: 22 december 2018 vanaf 20.15 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 17,50, student/stadspas € 15,00
Een Russische muzikale kerstreis op domra en gitaar met Eugenia Markova en Vladimir Kirasirov uit Sint Petersburg. De domra, een traditioneel Russisch snaarinstrument, doet enigszins denken aan een luit of mandoline, heeft echter een volle en sonore klank. Je hoort passages uit het ballet De Notenkraker van Tchaikovsky, het kerstconcert van Arcangelo Corelli, het Ave Maria van Astor Piazzolla en werken van Faure, Rachmaninov, Rimsky-Korsakov en... kerstliederen als Stille nacht! Met gastoptreden van operazangeres Anna Emelyanova uit Moskou. Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Kerstconcert

Kerstconcert: Vital Stahievitch en Ruth WillemseDatum en tijd: 23 december 2018 vanaf 17.00 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00, student/stadspas € 12,50
Duo Ruth Willemse en Vital Stahievitch brengen liederen van hun onlangs uitgebrachte album “Where Corals lie”. De prachtige stem van mezzosopraan Ruth Willemse weet de luisteraar te raken, concertpianist Vital Stahievitch is de perfecte begeleider. Je luistert naar voor de kersttijd toepasselijke liederen van Elgar, Mahler en Wagner. Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Kerstchantant in Tobacco

Zeppos Kerstchantant2018Datum en tijd: 24 december 2018 van 16.30 (zaal open, 17.00 showtime) tot 19.30 uur
Locatie: Tobacco Theater
Kosten: € 17,50 pp (excl. reserveringskosten, geen kinderkorting en geen vergoeding als de kaarten niet gebruikt worden)
Waar kan je Kerst beter beginnen dan bij het Zeppos Kerstavond Chantant. Dit jaar bij Zeppos om de hoek, in het prachtige TOBACCO theater. De Kapitein neemt je mee op reis naar een Winterwonderland, waarbij alle mooie, leuke en grappige Kerstliedjes aan bod komen. Kortom, het ultieme Kerstgevoel! Zoals altijd worden de zangers begeleid door het fantastisch chantantorkest o.l.v monsieur Jean Robijns. Schraap de kelen, zet je zorgen opzij en kom meegenieten van dit Zeppos Zangspektakel. De online kaartverkoop start maandagmiddag 3 december om 14.00 uur. En dan moet je er ook snel bij wezen, want er is dit jaar slechts één Kerstchantant. Als jullie na de show een hapje in Zeppos willen eten is het wel handig om even te reserveren via de website van Kapitein Zeppos.

Kerstavond bij De Compagnon

Kerstavond 2018Datum en tijd: 24 december 2018 tussen 18.00 en 19.30 uur
Locatie: De Compagnon
Kosten: € 89,00 pp
"Tradities moet je voortzetten", aldus Chef Bertus, chef kok van restaurant De Compagnon. De feestdagen staan voor de deur... De Compagnon trekt dit jaar ongeremd alle registers open op Kerstavond, toch een beetje de heilige graal. Ze willen met culinair vuurwerk 2018 tot een prachtig smaakvol einde brengen, samen met hun gasten op maandagavond 24 december. Geniet van dit geweldige zesgangenmenu, inclusief Champagne-ontvangst, 3 amuses, koffie en thee met begeleidende friandises. Kortom: De Compagnon gaat op Kerstavond all the way! Reserveer snel voor dit menu via de website van De Compagnon... vol=vol. Allergenen, dieetwensen of uitzonderingen graag vermelden bij de reservering.

Merry Improv Christmas

Data en tijd: 24, 25 en 26 december 2018, vanaf 18.00 uur voor dinner + show; om 20.30 uur start de show
Merry Improv ChristmasLocatie: Boom Chicago
Kosten: € 24,95 pp voor enkel show, € 75,00 pp incl. diner
Wat brengt je nou meer feeststemming dan gelach? Merry Improv Christmas is de feestshow van Boom Chicago welke tijdens de kerstdagen van 2018 te zien is. De feestdagen zijn de momenten dat je mensen moet zien waarvoor je eigenlijk een beetje bang bent. Geen betere plek om deze ongemakkelijke kerstmomenten door te brengen dan in dit theater. Boom Chicago introduceert: een fijne mix van kerstige improvisaties en enkele grappige sketches van de lopende show BANGO! Een diner in een saai restaurant kan je deze avond ook overslaan: Boom Chicago heeft een prachtig vijfgangenmenu opgesteld, voor maar liefst € 75,00 per persoon, inclusief een aperitief en de show. Tickets kan je boeken via de website. Sit, relax and enjoy the show!

DiscoBingo

Datum en tijd: 24 december 2018, van 22.00 tot 4.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 1,00 per bingokaart
Live muziekOp Kerstavond kun je zó uit de middernachtmis het café in rollen. Thijssen houdt namelijk een DiscoBingo en is tot 4.00 uur(!) 's nachts geopend. Meespelen kan, maar hoeft natuurlijk niet: het wordt evengoed een beregezellige avond! De DJ rijgt allerlei leuke plaatjes aan elkaar: van disco natuurlijk, tot jaren 70, '80, funk, soul, pop en eigentijdse kekke plaatjes. Ergens op de avond krijg je de mogelijkheid om een kleine DiscoBingo-kaart te kopen voor het luttele bedrag van € 1,00 euro. Hiermee maak je kans op mooie prijzen. Op de bingokaart staan 9 bekende klassiekers: de naam van het nummer en de uitvoerend artiest. Hoor je een nummer voorbij komen dat op jouw bingokaart staat? Kruis het vakje af. Volle kaart? BINGO!!! De DJ start om 22.00 uur, maar het daadwerkelijke Bingofestijn begint pas rond middernacht. Als iedereen een beetje scherp is, zijn de prijzen rond 1.00 uur verdeeld. Tot dan!

Kerstkoffieconcert

KerstkoffieconcertDatum en tijd: 25 december 2018 vanaf 11.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 10,00, stadspas € 8,50
Traditiegetrouw op eerste Kerstdag een gevarieerd programma met gezellige en bijzondere muziek op pianolarollen onder het genot van een (gratis) kopje koffie. Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Tchaikovsky's Sprookjesballetten

Tchaikovskys Sprookjesballetten Maria Prokofieva en Marijke BrekelmansDatum en tijd: 25 december 2018 vanaf 15.00 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: Kinderen € 10,00, volwassenen € 15,00
De Wit-Russische pianiste Maria Prokofieva en voordrachtskunstenares Marijke Brekelmans brengen een bekoorlijk programma rond twee wereldberoemde balletten van Tchaikovsky. Met verhalen, beelden uit een Russisch boek en Tchaikovsky’s prachtige muziek nemen zij je mee naar de sprookjesachtige wereld van het Zwanenmeer en de Notenkraker. Een heerlijk uitje op eerste Kerstdag voor kinderen, hun ouders en hun grootouders! Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Jordanees Kerstfeest

kerstvaartData en tijd: 25 en 26 december 2018, van 17.00 tot 21.30 uur
Locatie: MS de Jordaan
Kosten: € 109,50 per persoon, all inclusive (excl. 2,25 pp overheidsheffingen)
Op 1e én 2e Kerstdag biedt MS De Jordaan weer haar traditionele ’Kerstbuffet-Dansants’. M.m.v. Luc Meijer op 1e Kerstdag en Eddie & Gillyan op 2e Kerstdag inclusief een buffet naar grootmoeders recepten, de vaartocht van 4,5 uur én alle drankjes. Een heerlijk Jordanees Kerstfeest! Voor vragen of reserveren voor deze geweldige vaartocht kan je contact met ons opnemen.

Kerstmatinee

KerstmatineeDatum en tijd: 26 december 2018 vanaf 15.00 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00, student/stadspas € 12,50
Op tweede kerstdag een programma met prachtige nostalgische kerstfilms voor het hele gezin. Met glühwein en kerststol waan je je terug in de tijd, in een decor als in de Christmas Caroll van Dickens. Tijdens dit filmconcert worden pianola-rollen, afgespeeld door Kasper Janse, en zijn er live improvisaties op de vleugel door Yvo Verschoor. Een heerlijk kerstuitje voor jong en oud.(www.yvoverschoor.nl) Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Amsterdam Light Walk

Amsterdam light festival amstel verlichtDatum en tijd: 27 december 2018 van 16.30 tot 23.15 uur
Locatie: Binnenstad van Amsterdam
Beleef met de Amsterdam Light Walk op Derde Kerstdag een sfeervolle en winterse avondwandeltocht. Met routes van 10 of 15 km wandel je langs verlichte historische grachten, door sfeervolle straten en langs de unieke kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Dompel je op donderdagavond 27 december onder in een sprookjesachtig Amsterdam! Schrijf je nu in een verzeker jezelf van een startbewijs, de 10 km was vorig jaar namelijk snel uitverkocht.

New Years Eve Celebration

Datum en tijd: 31 december 2018, vanaf 18.00 uur
New Years Eve CelebrationLocatie: Boom Chicago
Kosten: € 24,95 pp voor enkel show, € 75,00 pp incl. diner
Wat brengt je nou meer feeststemming dan gelach? Ook op oudjaarsavond kan je perfect bij Boom Chicago terecht voor een geweldige dinnershow. Je wordt verwelkomd met een welkomstdrankje en kan om 20.00 uur van een hilarische show genieten: een fijne mix van feestelijke improvisaties en enkele grappige sketches van de lopende show BANGO! Je maakt de avond helemaal compleet door vooraf te reserveren voor het heerlijke vijfgangendiner. Voor meer informatie en tickets kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 020-217 0400. Sit, relax and enjoy the show!

Over The Top Oud & Nieuw Feest

Datum en tijd: 31 december 2018, van 21.00 tot 2.00 uur
Over The Top Oud Nieuw Feest 2018Locatie: MS de Jordaan
Kosten: € 125,00 per persoon, all inclusive
Het wordt weer een écht FEEST met hoofdletters tijdens Oud & Nieuw op MS de Jordaan! Met medewerking van Luc Meijer en DJette Yvonne, heerlijke happen uit de kombuis en lekkere drankjes uit het Amsterdams café, champagne, oliebollen en appelflappen. Om 21.00 uur ligt MS de Jordaan in vol ornaat afgemeerd aan Steiger 14 achter CS waar ze tot 22.30 uur blijft liggen om op te stappen. Om 0.00 uur kiezen ze plaats tegenover het grote vuurwerk dat nabij het Scheepvaart-museum wordt afgeschoten. Omstreeks 1.00 uur wordt er weer afgemeerd aan steiger 14 voor wie naar huis of een ander feest wil. Echter kan er tot 2.00 uur worden doorgefeest. Dress-code 'Amsterdams 'Over The Top'!

NYE Party

NYE Bye Bye BritainDatum en tijd: 31 december 2018, van 22.00 tot 4.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Entree: € 27,50 per persoon, incl. welkomstdrankje, bubbels en vuurwerk. Happy hour: van 21.30 tot 22.30 uur.
Sedert mensenheugenis vinden er rond de jaarwisseling wilde feesten plaats in een obscuur café in de oude volkswijk 'De Jordaan'. Van heinde en verre komen mensen van allerlei pluimage naar deze uitspanning om aldaar het nieuwe jaar te verwelkomen. Hierbij dossen deze gasten van Café Thijssen zich eensgezind uit als de meest exotische, vreemde mensen afkomstig uit vervlogen tijden. Bal Masqué, The Great Gatsby, Netflix, James Bond zijn thema's die de afgelopen jaren in zwang waren. Thema dit jaar: Bye Bye Britain: kom dus verkleed als  Spice Girl, Beatle, Brexit-gedupeerde, Benedict Cumberbatch, Theresa May of Britse royal... als je dat goed doet, krijg je misschien wel de award voor beste outfit van de avond! Vanaf donderdag 6 december zijn entreekaarten verkrijgbaar aan de bar. Volgens de traditie wil zal er vervolgens een ware run op zijn: zorg dus dat je op tijd kaarten bemachtigt, zodat je op 31 december niet alleen thuis zit met een schaal taaie oliebollen en een fles lauwe prosecco zonder bubbels.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl