Skip to main content
  • Rondleiding Oud-Rechercheur Amsterdam
  • Wandeling met oud rechercheur Amsterdam
  • Bureau Warmoesstraat rondleiding

Moordwandeling

Oud-rechercheur Ton vertelt met veel humor spannende verhalen uit de tijd van Appie Baantjer en Bureau Warmoesstraat. De wandeling begint bij de Warmoesstraat en gaat via de ooit beruchte Zeedijk naar de Binnenbantammerstraat. Wat gebeurde er in de jaren ’80 nu werkelijk op en rond de Zeedijk? Hoe was de sfeer met dichtgetimmerde panden en drugsdealers? Wat gebeurde er in Chinatown? Op welke plekken zijn moorden gepleegd en waarom?

Bureau Warmoesstraat

Ton was maar liefst 30 jaar rechercheur bij het bekendste politiebureau van Amsterdam: Bureau Warmoesstraat. Inmiddels is hij gepensioneerd, maar hij komt nog vaak op de Zeedijk. Ton vindt het leuk om jullie door zijn buurt rond te leiden en vertelt zijn verhalen met veel droge humor.

Reserveer de wandeling met de oud-rechercheur

De wandeling duurt 1,5 uur en je kunt de wandeling reserveren op elke gewenste datum en tijdstip. Wij organiseren de wandeling alleen voor groepen van 10 personen of meer. Kleinere groepen betalen voor 10 personen. Optioneel: Ton neemt jullie graag mee na afloop voor een drankje in zijn stamcafé (kosten voor drankjes niet inbegrepen).
Het is helaas niet mogelijk met een andere groep mee te lopen. Ben je met een klein gezelschap, bestel dan een van onze wandelroutes waarmee je eigen gids bent.

  • Min. 10 pers. (kleinere groepen betalen voor 10)

  • 1,5 uur

  • € 12,50 pp

  • Contact

Het was onwijs leuk, we hebben erg genoten! Leuke verhalen, grapjes, we hebben echt een leuke gezellige middag gehad! Zeker een aanrader voor anderen!

Mooie verhalen gehoord hoe het in de jaren 70 en 80 toeging bij politiebureau. Ton vertelde het smeuïg met lach en een grap. Iedereen is weleens over de Wallen en door de Warmoesstraat gelopen, maar nu hebben we toch dingen gezien en gehoord die ons nooit zijn opgevallen. We hebben tevens een goede indruk gekregen van de historie van deze mooie buurt.
De rondleiding was fantastisch, mijn vrienden hebben genoten en zijn van plan dit nog eens te doen daar je in 1,5 uur lang niet alles gezien hebt.
Nieuwsbrief