Moordwandeling

RechercheursOud-rechercheurs Chris en Ton vertellen met humor spannende verhalen uit de tijd van Appie Baantjer en Bureau Warmoesstraat.

Duur: 1,5 uur
Prijs: € 10,00 per persoon 
Vanaf 10 personen
Kleinere groepen betalen € 100,00

"Was erg geslaagd zaterdag! Leuke, humoristische rondleiding van Chris."

De wandeling begint bij de Warmoesstraat en leidt u via de ooit beruchte Zeedijk naar de Binnenbantammerstraat. Wat gebeurde er in de jaren ’80 nu werkelijk op en rond de Zeedijk? Hoe was de sfeer met dichtgetimmerde panden en drugsdealers? Wat gebeurde er in Chinatown? Op welke plekken zijn moorden gepleegd en waarom? Laat u alle ins en outs vertellen door een ervaren man gedurende deze fascinerende moordwandeling! Chris was maar liefst 30 jaar rechercheur bij het bekendste politiebureau van Amsterdam: Bureau Warmoesstraat. Inmiddels is hij gepensioneerd, maar hij woont nog steeds op de Zeedijk. Chris vindt het leuk om u door zijn buurt rond te leiden en hij vertelt zijn verhalen met veel humor. Een lach en een traan.

Moordwandeling met open inschrijving

Om de maand organiseren wij een moordwandeling met open inschrijving; u kunt dan ook alleen of met een klein groepje wandelen. De wandeling met de oud-rechercheur op open inschrijving vindt plaats op de 2e zondag van de maand, van 14.00 tot 15.30 uur. Kijk voor actuele data bij de gewenste maand op onze evenementenpagina of op onze Facebookpagina.

Reserveer de wandeling met een oud-rechercheur

Chris Bruinsma

Neem contact op voor een reservering of meer informatie. Optioneel: Chris neemt u graag mee voor een drankje in zijn stamcafé (kosten voor drankjes niet inbegrepen). Mocht u met meer dan 20 personen een moordwandeling willen maken, dan trommelt Chris graag een of meerdere oud collega's op, zodat de groep niet te groot wordt.
Combineer de moordwandeling bijvoorbeeld met een bierproeverij, een likeurproeverij, of een rondvaart met korting.

Reacties op de moordwandeling

"De wandeling was leuk en grappig, Chris was heel aardig en super geduldig. Zeer tevreden!"
"De verhalen waren erg leuk en hij heeft ons mooie stukjes Amsterdam laten zien. Voor herhaling vatbaar en aan te bevelen bij anderen."
"Het was top! Je ziet dat stukje Amsterdam op een heel andere manier."
"De rondleiding was fantastisch, mijn vrienden hebben genoten en zijn van plan dit nog eens te doen daar je in 1,5 uur lang niet alles gezien hebt."
"Vooral de manier waarop en de humor van Chris maakte deze tour extra bijzonder."
"Het was erg leuk en interessant. Dank aan de rechercheur, hij vertelde zeer enthousiast, alsof hij heimwee had naar die tijd."

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl