Jordaanspeurtocht

Maak kennis met de mooie Noorderkerk, de bijzonder stille hofjes, de karakteristieke grachten en natuurlijk... De parel van de Jordaan! Met deze speurtocht wandel je in eigen tempo de gehele Jordaan door en wanneer je je na afloop in een van de gezellige caffeetjes hebt neergevlijd zul je je met recht een Jordaankenner kunnen noemen. De speurtocht is ook geschikt voor middelbare scholieren of studenten om ze te laten kennismaken met deze bijzondere buurt tijdens een schoolreis naar Amsterdam.

Route van de speurtocht

De wandelroute loopt dwars door de Jordaan, begrensd door de Brouwersgracht aan de noordzijde, de Elandsgracht (zuid), de Lijnbaansgracht aan de westkant en Prinsengracht (oost) en behandelt diverse thema's zoals de geschiedenis, de opstanden, de volkszangers en de bewoners van de Jordaan. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Daarom kun je zelf beslissen waar je op de route wilt starten. Een perfecte activiteit in Amsterdam met vrienden of familie. We bieden de speurtocht ook in het Engels aan.

Inhoud speurtochtpakket

De speurtocht bestaat uit een beschermmap, 26 stoppunten met tekst en kleurenfoto's en een antwoordformulier. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten aangegeven. Ook ontvangen jullie een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat jullie deze achteraf zelf kunnen nakijken. Je kunt met het pakket op pad wanneer het jou uitkomt en het materiaal mag je na afloop houden. Een speurtochtpakket kost € 25,00. Je steunt hiermee tevens ons buurtproject en de promotie van lokale ondernemers.

Speurtocht bestellen

Wij versturen de speurtochtpakketten kosteloos naar elk adres in Nederland en je kunt ermee op pad gaan wanneer je wilt.

Details

Reacties

  • "Ik wil je laten weten hoe het is bevallen. Geweldig kan ik zeggen. Wij hebben hem gelopen met vrienden, liefhebbers van de mooie stukjes in Amsterdam en zij zijn vol lof."

  • "Wij hebben vandaag in het kader van een vrijgezellenfeestje met een groep van 12 de speurtocht door de Jordaan gedaan en het was erg geslaagd. De meesten van ons komen uit Amsterdam en directe omgeving maar toch hebben we een ontzettend leerzame middag gehad. Leuke opzet van de speurtocht en je komt in straatjes waar je nooit of nauwelijks komt!"