Jordaanspeurtocht

JordaanspeurtochtWilt u kennismaken met de Jordaan, maar lekker op eigen houtje en eigen tempo deze buurt verkennen? Dan is onze Jordaan speurtocht ideaal voor u! Maak kennis met de mooie Noorderkerk, de bijzonder stille hofjes, de karakteristieke grachten en natuurlijk... De parel van de Jordaan! Met deze speurtocht wandelt u de gehele Jordaan door en als u zich na afloop in een van de gezellige caffeetjes heeft neergevlijd zult u zich met recht een Jordaankenner kunnen noemen.

Duur: 3 uur
Prijs: € 25,00 per team (van 4/5 personen)
Vanaf 5 personen (kleinere groepen: minimum € 25,00)

"wij hebben vandaag in het kader van een vrijgezellenfeestje met een groep van 12 de speurtocht door de Jordaan gedaan en het was erg geslaagd. De meesten van ons komen uit Amsterdam en directe omgeving maar toch hebben we een ontzettend leerzame middag gehad. Leuke opzet van de speurtocht en je komt in straatjes waar je nooit of nauwelijks komt. Erg leuk!"

De wandelroute loopt dwars door de Jordaan, begrensd door de Brouwersgracht aan de noordzijde, de Elandsgracht (zuid), de Lijnbaansgracht aan de westkant en Prinsengracht (oost). Door middel van korte stukjes tekst en het beantwoorden van vragen in thema's die wisselen van de geschiedenis, de opstanden, de volkszangers en de bewoners van de Jordaan, leert u deze bijzondere volksbuurt steeds beter kennen! De route loopt in een cirkel; waar u begint eindigt u ook. U kunt daarom zelf beslissen waar u op de route wilt beginnen.

Per groep van ca. 4/5 personen krijgt u een kant en klaar pakket waarmee u op pad kunt gaan wanneer u wilt; u loopt de tocht op eigen gelegenheid. Als u met meerdere groepen wilt lopen en/of tegen elkaar wilt strijden bestelt u per team een pakket à € 25,00. Het speurtochtpakket bestaat uit een stevige beschermmap, de speurtocht met tekst en kleurenfoto's bij de stoppunten en een antwoordformulier. Op een geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten duidelijk aangegeven. U krijgt ook een pen en de juiste antwoorden mee in een gesloten envelop. Zo kunt u zelf beoordelen hoeveel vragen juist beantwoord zijn. Verder ontvangt u een aantal detailplattegronden om andere buurten van Amsterdam te verkennen: West, Oost, de Plantage, het Museumkwartier en een plattegrond met fietsroutes. Het speurtochtpakket kunt u na afloop houden en hoeft u niet weer in te leveren.

Ook de Jordaanspeurtocht is zeer geschikt voor middelbare scholieren of studenten om ze te laten kennismaken met deze bijzondere buurt van Amsterdam. Meer informatie over speurtochten voor scholen vindt u hier. De Historische speurtocht is ook in het Engels te verkrijgen.

Bestel de Jordaanspeurtocht

U kunt de Jordaanspeurtocht telefonisch of per mail bij ons bestellen. Geeft u hierbij aan met hoeveel personen u komt. Wij versturen de pakketten per post tegen een vergoeding van de verzendkosten (€ 4,35 voor de postzegels) maar u kunt het pakket ook bij ons kantoor aanschaffen. Kijk op de contactpagina voor het adres en onze contactgegevens.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl