Jordaanspeurtocht

JordaanspeurtochtKennismaken met de Jordaan, maar lekker op eigen houtje en eigen tempo deze buurt verkennen? Dan is onze Jordaan speurtocht ideaal voor jou! Maak kennis met de mooie Noorderkerk, de bijzonder stille hofjes, de karakteristieke grachten en natuurlijk... De parel van de Jordaan! Met deze speurtocht wandel je de gehele Jordaan door en wanneer je je na afloop in een van de gezellige caffeetjes hebt neergevlijd zul je je  met recht een Jordaankenner kunnen noemen.

Duur: 3 uur
Prijs: € 25,00 per team (van 4/5 personen)
Vanaf 5 personen (kleinere groepen: minimum € 25,00)

"wij hebben vandaag in het kader van een vrijgezellenfeestje met een groep van 12 de speurtocht door de Jordaan gedaan en het was erg geslaagd. De meesten van ons komen uit Amsterdam en directe omgeving maar toch hebben we een ontzettend leerzame middag gehad. Leuke opzet van de speurtocht en je komt in straatjes waar je nooit of nauwelijks komt. Erg leuk!"

De wandelroute loopt dwars door de Jordaan, begrensd door de Brouwersgracht aan de noordzijde, de Elandsgracht (zuid), de Lijnbaansgracht aan de westkant en Prinsengracht (oost). Door middel van korte stukjes tekst en het beantwoorden van vragen in thema's die wisselen van de geschiedenis, de opstanden, de volkszangers en de bewoners van de Jordaan, leer je deze bijzondere volksbuurt steeds beter kennen! De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Je kunt daarom zelf beslissen waar je op de route wilt beginnen.

De speurtocht bestaat uit een kant en klaar pakket waarmee je op pad kunt gaan wanneer je wilt; je loopt de tocht op eigen gelegenheid. Indien je met meerdere groepen wilt lopen en/of tegen elkaar wilt strijden kan je het best per team een pakket à € 25,00 bestellen. Het speurtochtpakket bestaat uit een stevige beschermmap, de speurtocht met tekst en kleurenfoto's bij de stoppunten en een antwoordformulier. Op een geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten duidelijk aangegeven. Ook ontvang je een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop. Zo kan je achteraf zelf beoordelen hoeveel vragen juist beantwoord zijn. Het speurtochtpakket mag je houden na afloop en hoef je niet weer in te leveren.

Ook de Jordaanspeurtocht is zeer geschikt voor middelbare scholieren of studenten om ze te laten kennismaken met deze bijzondere buurt van Amsterdam. Meer informatie over speurtochten voor scholen vind je hier. De Jordaanspeurtocht is ook in het Engels te verkrijgen.

Bestel de Jordaanspeurtocht

Je kunt de Jordaanspeurtocht telefonisch of per mail bij ons bestellen. Wij versturen de pakketten per post tegen een vergoeding van de verzendkosten (€ 4,55 voor de postzegels) maar je kunt het pakket bij ons kantoor aanschaffen. Kijk op de contactpagina voor het adres en onze contactgegevens.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl