Skip to main content

Proef de Oude Stad

Liefhebbers van lekker eten en drinken ontdekken samen de geheimen van de oude stad. Op eigen gelegenheid volgen jullie een wandelroute door de oude stad. Tijdens de wandeling krijgen jullie informatie over bezienswaardigheden op de route en gaan jullie op diverse locaties naar binnen om te proeven van lokale lekkernijen. Proef producten die met liefde zijn gemaakt in de oude stad en waarvoor kenners graag een omweg maken. De stadswandeling kan je maken in de vorm van een speurtocht, maar je zou de vragen ook buiten beschouwing kunnen laten en alleen de mooie wandelroute kunnen doen.

Proeverijen

De ontdekkingstocht wordt per post naar je toegestuurd, zodat jullie thuis alvast kunnen genieten van de voorpret, of in overleg kan het materiaal worden opgehaald bij een van de locaties. Op de bijgevoegde plattegrond staan de proeflocaties aangegeven die jullie tijdens de wandeling zullen bezoeken. Tijdens dit arrangement genieten jullie van:

- een Oud Hollandsche likeur op een historische locatie;
- een ambachtelijk gebrouwen biertje in een bierbrouwerij aan de voormalige bierkaai;
- een half pistoletje van het verslavende Broodje Zeedijk, een delicatesse bekend bij locals;
- huisgemaakte chocolade in de winkel van een betrokken buurtbewoonster

Proef de oude stad met gids

Wandelen jullie liever met een gids door de buurt, die jullie van alles kan vertellen over de geschiedenis, de bezienswaardigheden en alle interessante weetjes over de oude stad? We combineren dan de vier kleine proeverijmomenten met een gidswandeling door de oude binnenstad. Jullie kiezen zelf het gewenste start- en eindpunt en de gids weet de punten waar jullie onderweg zullen stoppen. Het arrangement met speurtocht bedraagt € 22,50 per per persoon en inclusief gids bedraagt het arrangement € 32,50 per persoon, met een minimum van 10 personen. Genoemde prijs is inclusief wandelroute of speurtocht in een of meerdere groepen met het proeven van likeur, een biertje, de chocoladeproeverij en het proeven van een half pistoletje Zeedijk.

Reactie op het Proef de Oude Stad uitje

"Het was fijn om de wandeling in eigen tempo te doen en om meer te leren over Amsterdam. De proeverijen waren super, in het bijzonder de likeurtjes. Daar zijn we super hartelijk ontvangen en hebben we gezellig met de eigenaar gekletst."
"We hebben vreselijk genoten en vooral heel veel gelachen. Hoewel we allemaal uit Amsterdam komen toch nieuwe dingen ontdekt. We vonden allemaal dat we een TOP dag hadden gehad en dat kwam mede door de route en de leuke en afwisselende stops onderweg."
"Het was GEWELDIG! Iedereen heeft zich ontzettend vermaakt, leuke vragen en de ontvangsten bij de proeverijen waren zeer hartelijk."

Details

  • Vanaf 10 personen

  • Duur: 3 tot 4 uur

  • Prijs: € 19,50 p.p. inclusief speurtocht en proeverijtjes

  • Prijs: € 27,50 p.p. inclusief gids en proeverijtjes

Reserveren of meer info?

Nieuwsbrief