Het Kleinste Huis

TheeAlle smaken thee in dit monumentale kleinste huisje van Amsterdam.

Sinds jaar en dag trekken bezoekers uit alle windstreken door de Oude Hoogstraat. Velen passeren het oude huisje op nummer 22 zonder het te zien, anderen kennen het geheim wat zich pal naast het Oost Indisch Huis en het poortje naar de Walenkerk bevindt: een sfeervolle plek waar de tijd even stilstaat. Welkom in Het Kleinste Huis van Amsterdam!
Met slechts 2.02 meter breed en 5 meter diep is het drie verdiepingen tellende monument het kleinste zelfstandig staande huis in Amsterdam.

vooraanzicht kleinOp dit moment herbergt Het Kleinste Huis een prachtige thee- en keramiekboetiek. Bijzonder zijn de aromatische, exotische, fruitige, kruidige of stevige melanges, vaak met een tot de verbeelding sprekende naam. Daarnaast is er ruime keuze in earl grey (7 soorten), rooibos (15 soorten) en chai (8 soorten) en bijzondere voorverpakte theeën van leveranciers van over de hele wereld. Het assortiment zoetwaren en drankjes - chocolade, honing, nougat, fudge en likeur – komt voornamelijk van lokale producenten

De theekamer

Op de eerste verdieping huist een andere verrassing: de kleinste theekamer van Amsterdam! De sfeervolle ambiance, het met liefde samengestelde arrangement en de persoonlijke aandacht maken een bezoek aan de private tearoom tot een unieke beleving. Vraag de eigenaar gerust om even een kijkje te mogen nemen.

Arrangementen - van ontbijt tot theecursus

In een intieme sfeer kunnen maximaal vijf personen genieten van onder meer ontbijt, Theekamerbrunch, lunch, een bescheiden Thé Gourmand, een uitgebreide High Tea, één van de mooie theeproeverijen, een speciaal menu rond de feestdagen of een theecursus. Alle arrangementen hebben als basis één of meerdere bijzondere theesoorten uit de winkel en patisserie uit eigen keuken. Een leuk detail: het desbetreffende zandlopertje wat op dit tafeltje staat, geeft aan hoe lang uw thee moet trekken!

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 11.30 - 18.00 uur
Diverse soorten theeZondag geopend op afspraak
Maandag gesloten

Adresgegevens en plattegrond

Amsterdam's Kleinste Huis
Oude Hoogstraat 22, 1012 CE Amsterdam
Telefoon 020 752 7585
Ga naar de website voor meer informatie.