Wynand Fockink

Wynand FockinkProef de likeuren en jenevers van Wynand Fockink in dit historische proeflokaal.

"Ssstt, hier rust de Jenever" staat met grote krulletters boven de ingang van Wynand Fockink in de Pijlsteeg; hier bent u aan het juiste adres voor het proeven van de ruim 70 likeuren en jenevers, gedestilleerd en gestookt. Eind 17de eeuw begon Wynand Fockink hier met een likeurstokerij en een distilleerderij. Iets later werd er ook een proeflokaal toegevoegd; tot op de dag van vandaag worden hier de likeurtjes en jenevers geproefd op de originele wijze van het buigen voor het eerste slokje en slurpen uit een traditioneel tulpglaasje.

Historisch proeflokaal

ProeflokaalHet authentieke proeflokaal heeft nog steeds een 17de eeuws karakter en een grote verscheidenheid aan jenevers en likeuren worden daar geschonken. Onder de diverse eigen likeuren bevinden zich veel oud-Hollandse likeuren, zoals Volmaakt Geluk, Bruidstranen en Hansje in de Kelder. Likeuren zoals de Boswandeling en de Half en Half hebben Wynand Fockink wereldberoemd gemaakt. Naast de overheerlijke jenevers (Superior) en vruchtenbrandewijnen kunt u hier ook genieten van voortreffelijke tapbieren.

Slijterij

In de slijterij van Wynand Fockink is het moeilijk kiezen. Maar liefst 51 verschillende likeuren zijn hier verkrijgbaar. Daarbij staan ook nog eens ambachtelijk gestookte jenevers, bitters en brandewijnen te lonken. Flessen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Ook kunt u hier terecht voor de originele tulpglaasjes in een mooie geschenkverpakking. In Amsterdam staat Wynand Fockink bekend om het grote assortiment authentieke en met vakmanschap vervaardigde producten. Een rondleiding in de authentieke distilleerderij in combinatie met een proeverij is een echte aanrader.

Openingstijden

SlijterijHet proeflokaal is dagelijks geopend van 14.00 uur tot 21.00 uur.

Adresgegevens en plattegrond

Wynand Fockink proeflokaal en slijterij
Pijlsteeg 31, 1012 HH Amsterdam
Telefoon 020 639 26 95
Ga naar de website voor meer informatie.