De Prael

De PraelBierbrouwerij, proeflokaal en eetcafé op de voormalige bierkaai.

In het hart van het oudste gedeelte van de stad kan je aan de voormalige bierkaai bij bierbrouwerij De Prael zien en proeven hoe ambachtelijk bier wordt gemaakt. Er worden diverse bieren gebrouwen in de eigen brouwerij. De brouwerij en winkel zijn gevestigd in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij. In de brouweij kan je rondleidingen volgen en in het proeflokaal kan je lekker eten en drinken, maar ook een bierproeverij doen. Voor grotere groepen een heel leuk uitje!

De Prael en de arbeidsmarkt

Medewerker PraelBrouwerij De Prael werd in 2001 opgericht door Arno Kooy en Fer Kok. Het doel van de brouwerij is allereerst om heerlijk bier uit de kraan te laten stromen, maar daarmee ook vooral werkplekken te creëren voor mensen die op de arbeidsmarkt buiten de boot vallen. De Prael vindt namelijk dat iedereen dezelfde kansen verdient.

De arbeidsmarkt is niet inclusief, er zitten veel mensen thuis die wel graag willen werken, maar voor wie kansen zijn ontnomen door omstandigheden. De Prael vindt dat de arbeidsmarkt zich moet aanpassen aan deze steeds groter wordende groep. “Een arbeidsmarkt hoort voor iedereen toegankelijk te zijn”, aldus Arno. Om het gat in de arbeidsmarkt te dichten en om mensen die door de samenleving aan de kant zijn gezet betaald werk en een opleiding te bieden zijn Arno en Fer samen brouwerij De Prael gestart.

Oplossingen

Elke 2.000 liter bier die De Prael brouwt, afvult en verkoopt staat garant voor één werk- en leerplek. Bier van De Prael helpt dus mensen direct aan het werk en zorgt voor meer helden op de werkvloer van De Prael. Iedereen die bij De Prael werkt krijgt namelijk de kans om een opleiding te volgen en een vak te leren.

Openingstijden winkel en proeflokaal

dinnerIn de winkel kan je terecht voor de leukste bier-cadeaus! Openingstijden:
Woensdag t/m maandag van 12.00 - 19.00 uur
Dinsdag gesloten

In het gezellige proeflokaal kan je heerlijke bieren proeven van de tap. Openingstijden:
Donderdag t/m zaterdag van 12.00 - 1.00 uur
Zondag t/m woensdag van 12.00 - 0.00 uur.

Rondleidingen door de brouwerij:
Werkdagen van 13.00 tot 18.00 uur, elk heel uur
BierketelZaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00, elk heel uur
Dinsdagen geen rondleidingen

Graag reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adresgegevens en plattegrond

Winkel De Prael
Oudezijds Voorburgwal 30, 1012 GD Amsterdam
Telefoon 020 408 44 70
Bestellingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Proeflokaal De Prael
Oudezijds Armsteeg 26, 1012 GP Amsterdam
Telefoon 020 408 44 69
Reserveringen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over de bieren kunt u terecht in de winkel of op de website van De Prael.