Café Thijssen

Café ThijssenLevendig buurtcafé op één van de mooiste plekjes in de Jordaan, aan de Brouwers- en Lindengracht.

Amsterdamse gezelligheid

Dat het bij Café Thijssen een gezellige boel is, dat wordt u snel duidelijk wanneer u door de deuren van het café stapt. Of u er nu 's middags komt voor een lunch, 's avonds voor een borrel, met vrienden, collega's, of familie langskomt, iedereen is welkom bij Café Thijssen.

Naast toeristen en Nederlandse dagjesmensen wordt het café ook goed bezocht door buurtbewoners en mensen uit heel Amsterdam,pubquiz bij Café Thijssen waar ze bij Café Thijssen best een beetje trots op zijn!

Een historische locatie

Al sinds mensenheugenis zit op de plek van Café Thijssen een café: ooit zat hier Koffiehuis Mambo en café het Generaaltje, waar stamgasten boven in logementen konden blijven slapen na al het geborrel. Vanaf 1990 is het café geheel verbouwd en kreeg het het interieur dat we er nu nog terugvinden. Het café kreeg een nieuwe naam, ontleend aan de Amsterdamse schrijver en onderwijzer Theo Thijssen, een bekend figuur in de Jordaan. Van Theo Thijssen staat een mooi standbeeld (Hans Bayens, 1979) voor de deur van Café Thijssen,Silent disco op de hoek van de Lindengracht en de Brouwersgracht en er is een kleinmuseum in de Jordaan geheel aan deze Amsterdamse persoonlijkheid gewijd.

Quiz Nights, feesten en voetbal

Genoeg activiteiten in Café Thijssen! Naast de incidentele Silent disco's en fijne jazzavonden worden er Ajaxwedstrijden uitgezonden voor een groot publiek. En dan heb je nog de wekelijkse Quiz Night, waarbij meerdere teams in 8 rondes tegen elkaar strijden om de winst van de avond... het winnende team krijgt heerlijke magnums Big Chouffe of bierpakketten mee naar huis. De vragen van de Quiz Night worden zowel in het Engels als het Nederlands gesteld, zodat het voor iedereen toegankelijk is.
AjaxKijk voor de komende Quiz Nights op onze evenementenkalender.

Menukaart

Hoewel het café geen avondkaart heeft, heeft Café Thijssen een mooi menu voor ieder moment van de dag. Voor het ontbijt en de lunch heeft Thijssen heerlijke broodjes, croissants, soepen en tosti's op de kaart staan, naast natuurlijk allerlei zoete lekkernijen voor bij de koffie. Voor de lekkere trek bij de borrel zijn er allerlei koude en warme snacks verkrijgbaar.

Openingstijden

Brouwersgracht LindengrachtMaandag t/m donderdag van 08.00 tot 01.00 uur
Vrijdag van 08.00 tot 03.00 uur
Zaterdag van 07.30 tot 03.00 uur
Zondag van 08.00 tot 00.00 uur

Adresgegevens en plattegrond

Café Thijssen
Brouwersgracht 107, 1015 GD Amsterdam
Telefoon 020 623 8994
Bezoek ook de website van Café Thijssen.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl