Amsterdam Oude Stad - Over het project

team Amsterdam Oude StadHet oude historische centrum van Amsterdam, waarvan ook de Wallen en Chinatown deel uitmaken, is de grootste toeristische trekpleister van Nederland. Helaas weten maar weinig van de miljoenen bezoekers wat zich allemaal in deze fantastische buurt afspeelt. Wij willen graag laten zien dat de oude binnenstad van Amsterdam veel meer te bieden heeft dan de wallen, coffeeshops en toeristenmassa's, en juist de aandacht vestigen op de bijzondere bezienswaardigheden in de buurt, écht leuke winkeltjes, lokale eetcafé’s, proeflokalen, musea en andere unica in de buurt.

In 2008 is daarom het project “Amsterdam Oude Stad” gestart naar idee van het Binnenstadsberaad en de Buurtontwikkelingsmaatschappij (BOM): een samenwerkingsverband tussen lokale ondernemers en organisaties in het oude stadscentrum die de binnenstad een warm hart toedragen, bedoeld om de binnenstad in een ander daglicht te zetten. Buurtbewoners worden op een positieve manier betrokken bij het project door ze te informeren over ontwikkelingen, te luisteren naar hun wensen en het organiseren van activiteiten die de saamhorigheid tussen de buurtbewoners versterken en ertoe bijdragen dat de bewoners trots zijn op hun buurt.

Doel van het project

Het project heeft de volgende doelstellingen:

 1. De veelzijdigheid van de oude binnenstad van Amsterdam onder de aandacht brengen van Nederlandse dagjesmensen, buitenlandse toeristen, scholieren, studenten en niet te vergeten de Amsterdammers zelf.
 2. De juiste informatie over de oude binnenstad handzaam en voordelig beschikbaar stellen voor iedereen die een bezoek brengt aan de binnenstad van Amsterdam.
 3. Onderlinge samenwerking bevorderen tussen ondernemers, winkeliers, hotelmanagers en lokale overheid in de oude binnenstad van Amsterdam.
 4. Het vergroten van de betrokkenheid van bewoners bij hun eigen buurt.


Om deze doelen na te streven en/of te behalen houden wij ons bezig met de volgende werkzaamheden en promotiemiddelen:

 • Het continu up to date houden van onze websites www.amsterdamoudestad.nl en www.amsterdamoldtown.nl en deze te optimaliseren voor zoekmachines.
 • Zeer actief te zijn op social media: Amsterdam Oude Stad heeft een eigen Facebookpagina, een Twitter- en Instagramaccount.
 • Onze city-guides met plattegrond, wandelroute en tips van locals worden GRATIS verstrekt aan geïnteresseerde bezoekers van de stad via 6 vaste uitgiftepunten, alle partners en 270 hotels.
 • Amsterdam Oude Stad staat als buurt te vermelden op de city maps van ruim 270 hotels in Groot Amsterdam.
 • Dagelijks bereikbaar te zijn voor vragen via de mail en telefoon over onze partners, buurt-promotende arrangementen en bezienswaardigheden in de buurt.
 • Gratis vier verschillende speurtochten te verstrekken aan wie deze aanvraagt via onze website.
 • Laagdrempelige, betaalbare groepsactiviteiten te organiseren, waarmee wij directe omzet terugbrengen bij deelnemende partners.
 • Maandelijks een nieuwsbrief te versturen aan ca. 5.000 Nederlandse dagjesmensen die zich daarvoor opgegeven hebben.
 • Bereikbaar te zijn als buurtvertegenwoordiger: Instanties zoals de KRO/NCRV benaderen ons als vertegenwoordiger van het oude stadscentrum voor externe promotie-acties voor de buurt.


Wilt u ook samenwerken met Amsterdam Oude Stad om deze doelen te bereiken? Word partner van Amsterdam Oude Stad! 

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl