Kinderspeurtocht Oude Stad

Amsterdam niet geschikt voor kinderen? Niets van waar! Tijdens de tocht leer je ongemerkt over de VOC en de Gouden Eeuw en kom je langs bezienswaardigheden zoals de boeddhistische tempel op de Zeedijk en het Paleis op de Dam. Leuk voor kinderen én ouders. Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en ook leuk voor een schoolreis naar Amsterdam.

Route van de speurtocht

De wandelroute loopt langs de Nieuwmarkt, het beroemde Chinatown, de Zeedijk, het Damrak en de oude grachten. De kinderen leren spelenderwijs over de geschiedenis van de stad. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Daarom kun je zelf beslissen waar je op de route wilt starten. Een perfecte activiteit in Amsterdam tijdens de vakantie of een verjaardagspartijtje. We bieden de speurtocht ook in het Engels aan.

Inhoud speurtochtpakket

De speurtocht bestaat uit een beschermmap, 12 stoppunten met tekst en kleurenfoto's en een antwoordformulier. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten aangegeven. Ook ontvangen jullie een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat jullie deze achteraf zelf kunnen nakijken. Je kunt met het pakket op pad wanneer het jou uitkomt en het materiaal mag je na afloop houden. Een speurtochtpakket kost € 25,00. Je steunt hiermee tevens ons buurtproject en de promotie van lokale ondernemers.

Speurtocht bestellen

Wij versturen de speurtochtpakketten kosteloos naar elk adres in Nederland en je kunt ermee op pad gaan wanneer je wilt.

Details

Reacties

  • "Wat een fantastische speurtocht. Een overzichtelijke kaart, interessante informatie en leuke vragen, langs alle belangrijke bezienswaardigheden in het centrum. Een betere manier om de stad te leren kennen is er wat ons betreft niet!"

  • "We hebben met de kinderen een heerlijke dag doorgebracht, waarbij we de speurtochtroute hebben gelopen. Absoluut de moeite waard!"

  • "Net teruggekomen uit de heerlijke en supermooie stad Amsterdam. Met de speurtocht in onze hand hebben we daar met onze kinderen een supertijd gehad."