Kleurrijke speurtocht Amsterdam

RLDDat Amsterdam kleurrijk is zal niemand durven ontkennen; wanneer u denkt aan het oude centrum van Amsterdam ziet u waarschijnlijk de unieke grachten, de drukke winkelstraten en de rode gloed van de Wallen voor u. De kleurrijke speurtocht neemt u mee op een ontdekkingstocht door dit gezellige deel van Amsterdam; wat weet u over de Zeedijk? Het beroemde Chinatown, of de spraakmakende Wallen? Na deze speurtocht bent u een echte Amsterdamkenner geworden!

Duur: ongeveer 2,5 uur
Prijs: € 25,00 per team (van 4/5 personen)
Vanaf 5 personen (kleinere groepen: minimum € 25,00)

"Hartelijk bedankt voor het snelle verzenden van de speurtocht, wat een mooi pakket! Ik zie nu al dat het een ontzettend leuke dag zal worden."

De wandelroute loopt langs de Nieuwmarkt, het Chinatown van Amsterdam en over de Wallen en loopt in een cirkel; waar u begint eindigt u ook. U kunt daarom zelf beslissen waar u op de route wilt beginnen. Tijdens de speurtocht worden onderwerpen als de veelzijdigheid van Amsterdam, de geschiedenis van de Amsterdamse binnenstad, criminaliteit, prostitutie en drugshandel behandeld. De Kleurrijke speurtocht is een informele tocht door het hart van Amsterdam en wordt vaak geboekt voor gezelligheidsbezoeken aan Amsterdam zoals vriend(inn)enuitjes, informele personeelsuitjes of vrijgezellenuitjes.

Per groep van ca. 4/5 personen krijgt u een kant en klaar pakket waarmee u op pad kunt gaan wanneer u wilt; u loopt de tocht op eigen gelegenheid. Als u met meerdere groepen wilt lopen en/of tegen elkaar wilt strijden bestelt u per team een pakket à € 25,00. Het speurtochtpakket bestaat uit een stevige beschermmap, de speurtocht met tekst en kleurenfoto's bij de stoppunten en een antwoordformulier. Op een geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten duidelijk aangegeven. U krijgt ook een pen en de juiste antwoorden mee in een gesloten envelop. Zo kunt u zelf beoordelen hoeveel vragen juist beantwoord zijn. Verder ontvangt u een aantal detailplattegronden om andere buurten van Amsterdam te verkennen: West, Oost, de Plantage, het Museumkwartier en een plattegrond met fietsroutes. Dit hele pakket kunt u na afloop houden en hoeft u niet weer in te leveren.

Wij achten deze speurtocht geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar; de tocht is ook zeer geschikt als uitje voor middelbare scholieren of studenten. Meer informatie over speurtochten voor scholen vindt u hier. De Kleurrijke speurtocht is ook in het Engels verkrijgbaar.

Bestel de Kleurrijke speurtocht

U kunt de Kleurrijke speurtocht telefonisch of per mail bij ons bestellen. Geeft u hierbij aan met hoeveel personen u komt. Wij versturen de pakketten per post tegen een vergoeding van de verzendkosten (€ 4,35 voor de postzegels) maar u kunt het pakket ook bij ons kantoor aanschaffen. Kijk op de contactpagina voor het adres en onze contactgegevens.

Reacties op de Kleurrijke speurtocht

Ik zal zeker de speurtocht aan anderen zal aanbevelen, we hebben veel straatjes en winkels en andere bezienswaardigheden gezien die we anders nooit zouden opzoeken echt heel super!

"Iedereen vond het prachtig om op deze manier Amsterdam te verkennen. Bedankt daarvoor!"

"De dames die de tocht hebben gelopen waren er lyrisch over! Een groot succes dus."

"Het was erg leuk. We zijn er ruim twee uur mee bezig geweest en hebben veel lol gehad en ook nog iets geleerd over onze hoofdstad!"

"Mijn vriend en ik hebben het erg leuk gehad. Leuke teksten en best lastige vragen, zelfs als Amsterdammer. Perfecte middag!"

"Wij hebben de speurtocht met 17 personen gelopen, verdeeld over drie groepen. Volgende keer doen we de Jordaan speurtocht!"

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl