Kinderspeurtocht door de Jordaan en grachtengordel

Woutertje Pieterse en FemkeEen kinderspeurtocht door de Noordelijke Jordaan en grachtengordel, vol met standbeelden, hofjes, bijzondere gebouwen en heel veel leuke weetjes voor kleine speurneuzen. Geschikt voor kinderen van ca. 6- 12 jaar.

Duur: ongeveer 2 uur
Prijs: € 25,00 per groep/team (van 4/5 personen)
Vanaf 5 personen (kleinere groepen: minimum € 25,00)

De wandelroute loopt langs de Noordermarkt, een deel over de grachtengordel, langs de Westermarkt, en weer de Jordaan in via de Tuinstraat, Westerstraat en Lindengracht weer naar de Noordermarkt. De vragen zijn leerzaam en geschikt voor kinderen. Op de verschillende stoppunten is een stukje tekst, waarna de kinderen op zoek moeten naar het antwoord op de vraag... de ene keer is dit iets wat ze wellicht al weten, de andere keer kunnen ze het speuren/tellen of aan iemand vragen. Een leuke activiteit als teamuitje van een vereniging, een verjaardagsfeestje of een familie-uitje... en stiekem is het ook hartstikke leuk en leerzaam voor de begeleidende volwassenen!

De speurtocht betreft een kant en klaar pakket waarmee jullie op pad kunnen gaan wanneer jullie zelf willen; jullie doen de speurtocht op eigen gelegenheid. De speurtocht bestaat uit een stevige beschermmap, de speurtocht met tekst en kleurenfoto's bij de stoppunten en een antwoordformulier. Op een geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten duidelijk aangegeven. Ook ontvangen jullie een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop. Zo kunnen jullie achteraf zelf beoordelen hoeveel vragen juist beantwoord zijn. Het speurtochtpakket mogen jullie houden na afloop en hoeven jullie niet weer in te leveren.

De kinderspeurtocht is erg geschikt als (onderdeel van) een schoolreis naar Amsterdam. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Bestel de kinderspeurtocht

Je kunt de kinderspeurtocht telefonisch of per mail bij ons bestellen. Geef dan a.u.b. ook aan om hoeveel personen het gaat en eventueel of het om een schoolbezoek gaat. Wij versturen de pakketten per post tegen een vergoeding van de verzendkosten (€ 4,55 voor de postzegels) maar je kunt het pakket bij ons kantoor aanschaffen. Kijk op de contactpagina voor het adres en onze contactgegevens.

Alyt van Reistips met kids heeft onze Jordaan en grachtenspeurtocht voor kinderen gewandeld en daar een super leuk verslag over geschreven! Kijk hier voor haar bevindingen.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl