Evenementen Amsterdam september 2017

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand september 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Familieateliers

Hermitage voor kidsDatum en tijd: 3 september 2017 om 14.00 uur
Locatie: Hermitage
Kosten: € 7,50 p.p., excl. tentoonstellingskosten € 5,00 (6 tot 16 jaar)
Onder begeleiding van een professionele docent krijg je een interactieve rondleiding door een fascinerende tentoonstelling om vervolgens zelf aan de slag te gaan in een van de prachtige ateliers. Iedereen is welkom, kleine kinderen, grote kinderen, jong, oud. Verzeker uzelf wel van een plek door u, tijdens kantooruren, op te geven viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Amsterdam City Swim

Amsterdam City SwimDatum: 3 september 2017
Locatie: De binnenstad van Amsterdam
2000 meter door de grachten van Amsterdam zwemmen voor het goede doel? Dat is waar de Amsterdam City Swim om draait. Ieder jaar wordt er geld ingezameld voor Stichting ALS Nederland, om meer en beter onderzoek te doen naar deze genadeloze ziekte. Inschrijven kan helaas niet meer voor editie 2017, maar aanmoedigen natuurlijk wel... En met zoveel muziek en eettentjes door de hele stad is dat natuurlijk super gezellig!

Kosmosis Big Band

Datum en tijd: 7 september 2017 van 20.30 tot 23.00
Locatie: Casablanca Muziek
KOSMOSISIn september 2013 richtte Joos Dieho de band Soulrebels Big Band op, nu bekend onder de naam KOSMOSIS Big Band. Zij hebben zich ontwikkeld tot een ambitieuze groep enthousiaste amateur muzikanten met een interessant repertoire. Inspiratie voor hun muziek komt van subtiel swingende Braziliaanse stukken maar ook van Latin, Afro, Jazz-Rock, Fusion en Funk. Deze melodieën worden op krachtige wijze ondersteund door onze uitgebreide en uitstekende ritmesectie. Naast het geven van luisterconcerten kunnen zij dus ook het dak er af laten gaan door hun funky grooves.

Nederlands Theater Festival

Nederlands Theater FestivalData: 7 t/m 17 september 2017
Locatie: Diverse locaties in Amsterdam, waaronder het Compagnietheater en De Brakke Grond
Het Nederlands Theater Festival toont elf dagen lang de beste voorstellingen van het moment, reikt vele prijzen uit waaronder die voor de beste acteurs van Nederland, laat succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen. Kortom: is meer dan een voorstellingsbezoek alleen! Kijk voor meer informatie op de website van het Nederlands Theater Festival

Amsterdam Fringe Festival

Amsterdam Fringe FestivalDatum: 7 t/m 17 september 2017
Locatie: Diverse locaties in Amsterdam, festivalhart in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond
Tijdens het Nederlands Theater Festival vindt ook dit festival plaats: van 7 t/m 17 september 2017 draait het allemaal om avantgardistische theaterstukken en kunstenaars die niet tot de gevestigde orde behoren. Het Amsterdam Fringe Festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid.

Draaiorgelfestival

Datum: 9 september 2017
draaiorgelfestival DamLocatie: De Dam, het Rokin, het Damrak, het Beursplein en het Stationseiland
De melodieën van bekende smartlappen of foute zomerhits door de straat, de bewegende poppetjes en een centje in het bakje doen; voor Amsterdammers zijn de draaiorgels niet uit het straatbeeld weg te denken. Sinds 2003 vindt ieder jaar op de tweede zaterdag in september het Draaiorgelfestival plaats op en rond de Dam in Amsterdam. Dit festival vraagt aandacht voor de draaiorgel als Amsterdams cultuurgoed en wil zorgen dat de typische Amsterdamse cultuur niet verloren gaat.

Open Monumentendag

Open MonumentendagData: 9 en 10 september 2017
Locatie: diverse locaties in de binnenstad
Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag openen duizenden monumenten hun deuren gratis voor bezoekers. Dit jaar is er gekozen voor het thema: Boeren, Burgers en Buitenlui. De monumenten zijn te herkennen aan de Open Monumenten vlag. Er worden tal van feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen, wandelingen, muziekvoorstellingen en rondleidingen. Kijk voor de deelnemers en het programma op de website van de Open Monumentendag.

Rooftop Sessions

rooftop jazz sessionsDatum en tijd: 10 september 2017 vanaf 19.00 uur
Locatie: Sky Lounge Amsterdam, Double Tree by Hilton
De beste tracks en tunes live!
Gratis entree en live muziek vanaf 19.00 tot 23.00 uur. Na de Rooftop Sessions blijft de SkyLounge Amsterdam geopend tot 3.00 uur.

Jump Back

Jump BackDatum en tijd: 14 september 2017 van 20.30 tot 23.00
Locatie: Casablanca Muziek
Jump Back speelt al meer dan twaalf jaar een spetterende mix van rhythm & soul, jump & jive en een vleugje latin. De muziek is geënt op het beste wat de fifties aan dans- en luistermuziek te bieden hebben. Ze doen niet aan platgespeelde hits, maar zijn zelfgezelgd wel het beste medicijn tegen zwaarmoedigheid.

Dam tot Damloop

Damloop 2016Data: 16 en 17 september 2017
Locatie: Prins Hendrikkade, Amsterdam Peperstraat, Zaandam
Het weekend van 16 en 17 september staat voor Amsterdam en Zaandam in het teken van hardlopen; 88.000 deelnemers zullen dan namelijk deelnemen aan één van de wedstrijdlopen van het Dam tot Dam Weekend! Meer dan 50.000 hardlopers doen mee aan de 32e editie van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De afstand is 10 Engelse Mijl (ca. 16.2 km), waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet.

PopQuiz

Popquiz ZiltDatum en tijd: 21 september 2017 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Eendaagse masterclass Staphorster Stipwerk

impressie klederdrachtDatum en tijd: 23 september 2017 van 11.00 tot 15.00 uur
Locatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 50,- p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Gerard van Oosten is een professioneel ambachtsman gespecialiseerd in de Staphorster stipwerk. Met behulp van moderne materialen, technieken en toepassingen weet hij het traditionele stipwerk toe te passen op hedendaagse producten. In deze vier uur durende masterclass leert u hoe Staphorster Stipwerk is opgebouwd en maakt u met behulp van authentieke stempels nieuwe patronen op textiel of op andere (zelf meegenomen) objecten.

Moordwandeling op inschrijving

MoordwandelingDatum en tijd: 24 september 2017 om 14.00 uur
Locatie: Amsterdam Oude Stad
Kosten: € 12,50 p.p.
Deze zondag vindt er een moordwandeling met oud-rechercheur Ton van voormalig bureau Warmoesstraat op inschrijving plaats. Dat betekent dat nu ook enkele personen of kleinere groepjes mee kunnen lopen op deze dag. Aanmelden? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; vermeld bij de aanmelding de naam/namen van de deelnemers en mobiele telefoonnummers.

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl