Activiteiten in Amsterdam Oude Stad

In de oude binnenstad van Amsterdam is zoveel te beleven! Leer (een buurt van) Amsterdam (beter) kennen met een mooie wandeling, fietstocht of speurtocht, proef de stad tijdens één van onze proeverijen en beleef de stad een Oude Stad-arrangement. Voor jong en oud, voor ieder wat wils! Wij hebben de leukste, lekkerste en mooiste activiteiten voor u uitgezocht.

Kadobonnen voor groepsuitjes

kadobonnenIemand verrassen met een lekkere proeverij, wandeling of bijzonder arrangement? Er zijn nu ook kadobonnen van Amsterdam Oude Stad verkrijgbaar! De waarde van de bon, het aantal personen en waarvoor de bon in te leveren is kan in overleg samengesteld worden. Neem voor het bestellen van een kadobon contact met ons op!

Sherlocked mystery experiences

Escape Room Sherlocked AmsterdamHoewel Escape Room Sherlocked al 2 jaar (vrijwel direct sinds lancering) nummer 1 is op Tripadvisor's lijst van escape games, zijn hun twee avonturen in de Beurs van Berlage veel meer dan dat.

In hun nieuwste avontuur, The Vault, stap je samen met je medespelers in de rol van een team meesterdieven. Jullie missie: steel een object van onschatbare waarde bij een van de best beveiligde kluizen ter wereld Je hebt 90 minuten om alle lagen van beveiliging te omzeilen, het object te stelen en te ontsnappen.

Sherlocked's oorspronkelijke ervaring The Architect daagt je uit om de geheimen van een eeuwenoud genootschap dat tot de vorige eeuw vergaderde in de catacomben van de BeursThe Vault Escape Room Amsterdam van Berlage. Maar let op, niet alles in deze kelder is wat het pretendeert te zijn...

De Toren

De 114 jaar oude toren van de Beurs van Berlage is een spectaculair en onderbenut stuk erfgoed in hartje Amsterdam, iets wat niet onopgemerkt is gebleven bij Sherlocked. De toren is sinds 10 maart geopend voor historische rondleidingen en intieme ‘huistoren’ concerten voor niet meer dan 24 mensen tegelijk (de maximaal toegestane hoeveelheidToren mensen in de toren). Het initiatief is een offline vorm van crowdfunding: de opbrengsten van de rondleidingen zullen het budget vormen, om Sherlocked’s derde volwaardige mystery experience in de Beurs mee te verwezenlijken. Zodra 4000 bezoekers de toren hebben bezocht zal deze tijdelijk sluiten om een nieuwe ervaring te realiseren. Tot die tijd kan de rondleiding op vrijdag tot en met maandag worden bijgewoond tussen 11.00 en 17.30 uur, kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang of aan de balie van de Beurs van Berlage voor € 9,50 per persoon.

Korting bij Sherlocked

Amsterdam Oude Stad mag haar bezoekers en volgers korting geven voor de avonturen bij Sherlocked! Gebruik bij het boeken (nadat je een datum, tijd en aantal personen hebt gekozen) oudestad als couponcode en krijg € 5,00 korting op de totaalprijs.

Openingstijden en prijzen Sherlocked

The VaultDagelijks geopend van 10.00 - 1.00 uur

The Achitect
60 minuten escape room
Een team bestaat uit 3-6 personen (een team van 2 is ook welkom als ze openstaan voor een flinke uitdaging...)
Entreeprijs vanaf € 119,00 per team

The Vault
90 minuten break-in experienceLaserveld
Een team bestaat uit 4-6 personen
Entreeprijs vanaf € 139,00 per team

Adresgegevens en plattegrond

Sherlocked
Beurs van Berlage
Beursplein 1, 1012 JW Amsterdam
Ga naar de website van Sherlocked
T - 020 2616433

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Beleef de Oude Stad

flashmobMaak kennis met markante buurtbewoners, proef lokale specialiteiten en voer opdrachten uit bij bezienswaardigheden in de oude stad.
Kortom "Beleef de Oude Stad, Beleef Amsterdam!" Tijdens deze dag leert u Amsterdam op een heel andere manier kennen. Deze activiteit is dus anders dan anders en wij zijn dan ook trots dat we dit aan kunnen bieden.

Een korte samenvatting van wat u zult beleven: 

Na een ontvangst en korte uitleg gaat uw gezelschap in kleine groepen op pad. Er wordt een wandeling gemaakt in kleine groepen waarbij vragen beantwoord moeten worden bij bezienswaardigheden in de oude stad, zoals de Wallen, de Boedhistische Tempel in Chinatown en het Paleis op de Dam. Samenwerking en creativiteit zijn hierbij essentieel. Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning! Op de route gaat u op diverse plekken naar binnen voor een ontmoeting met een markante buurtbewoner, een indrukwekkend optreden én om te proeven van locale specialiteiten.

Ontmoetingen en optredens

Op een historische locatie maken de groepen kennis met de vrouw van Rembrandt: Saskia van Uylenburgh. Zij vertelt over haar leven in Amsterdam in de 17e eeuw met haar kleurrijke man Rembrandt van Rijn. In een lokaal theater worden de groepen getracteerd op een verbazingwekkend optreden dat veel stof tot nadenken zal geven. Tenslotte worden zij een bruin café op de Zeedijk verwacht door een oud-rechercheur van Bureau Warmoesstraat, die verhalen zal vertellen uit de tijd van Appie Baantjer, toen de Zeedijk nog gevaarlijk gebied was.

Proeverijen

Maak kennis met lokale specialiteiten, zoals een Oud Hollandsche likeur met de naam 'Bruidstranen'. Proef het biertje 'Bitterblond', gebrouwen aan de voormalige bierkaai. Op de gezellige Zeedijk krijgt men een delicatesse waarbij een waarschuwing op zijn plaats is: eens geproefd, voor altijd een verslaving! Tenslotte ontvangt markant chocolatier Kees Raat de groepen in zijn winkel op de Warmoesstraat voor een proeverij van één van zijn specialiteiten.

Chocolade van Kees RaatBitterblond bier van de PraelBroodje Zeedijk van Slagerij Vetlikeurproeverij Amsterdam

Na afloop van de enerverende middag komen alle groepen samen en wordt de winnende groep bekendgemaakt. De leden van de winnende groep ontvangen uiteraard een passende prijs.

De hieronder genoemde prijzen zijn inclusief: ontvangst met koffie/thee, uitleg en prijsuitreiking, proeverij van vier lokale producten, ontmoeting met drie markante buurtbewoners, een prijs voor de leden van de winnende groep en een drankje tijdens de prijsuitreiking.

Prijs-  en  tijdindicatie

Bij deze 5 uur durende activiteit is de prijs afhankelijk van het aantal personen:
€ 57,50 p.p. (vanaf 20 personen)
€ 50,00 p.p. (van 30-49 personen)
€ 45,00 p.p. (vanaf 50 personen)

Reserveer het arrangement Beleef de Oude Stad

Neem voor meer informatie of reserveringen vrijblijvend contact met ons op.

Proef de Oude Stad

wandeling met proeverijen in AmsterdamLiefhebbers van lekker eten en drinken ontdekken samen de geheimen van de oude stad, met onderweg een aantal stops voor het proeven van een lekker hapje of drankje.

Duur: 3,5 uur
Prijs: € 17,50 per persoon
Vanaf 10 personen (kleinere groepen minimum € 175,00)

"Even kort maar krachtig, maar het was GEWELDIG! Iedereen heeft zich ontzettend vermaakt, leuke vragen en de ontvangsten bij de proeverijen waren zeer hartelijk."

U volgt op eigen gelegenheid een wandelroute door de oude stad. Tijdens de wandeling krijgt u informatie over bezienswaardigheden op de route en gaat u op diverse locaties naar binnen om te proeven van lokale lekkernijen. U proeft producten die met liefde zijn gemaakt in de oude stad en waarvoor kenners graag een omweg maken. De stadswandeling kunt u maken in de vorm van een speurtocht, maar u kunt de vragen ook buiten beschouwing laten.

Proeverijen

- een Oud Hollandsche likeur op een historische locatie
- een ambachtelijk gebrouwen biertje in een bierbrouwerij aan de voormalige bierkaai
- een half pistoletje van het verslavende Broodje Zeedijk, een delicatesse bekend bij locals
- huisgemaakte chocolade onder leiding van de extravagante meesterchocolatier Kees Raat, schrijver van o.a. het bekroonde boek IJstijd
Broodje Zeedijk Likeurproeverij Bierproeverij Amsterdam Chocoladeproeverij Amsterdam

Reserveer het arrangement

Neem contact op voor een reservering of meer informatie.
Genoemde prijs is inclusief wandelroute of speurtocht in een of meerdere groepen met het proeven van likeur, een biertje, de chocoladeproeverij en het proeven van een half pistoletje van het broodje Zeedijk.

Reacties

"Het was fijn om de wandeling in eigen tempo te doen en om meer te leren over Amsterdam. De proeverijen waren super, in het bijzonder de likeurtjes. Daar zijn we super hartelijk ontvangen en hebben we gezellig met de eigenaar gekletst."

"We hebben vreselijk genoten en vooral heel veel gelachen. Hoewel we allemaal uit Amsterdam komen toch nieuwe dingen ontdekt. We vonden allemaal dat we een TOP dag hadden gehad en dat kwam mede door de route en de leuke en afwisselende stops onderweg."

"Het was super! Iedereen vond het leuk en de mensen bij de proeverijen waren ook allemaal hartstikke aardig en welwillend."

Casablanca Muziek 

Casablanca muziek zeedijk amsterdamCasablanca Muziek is de oudste en meest beroemde jazzclub van Nederland. Al in 1946 dansten de mensen op deze plek op de muziek van Kid Dynamite en andere jazz grootheden. Nog steeds klinken hier de klanken van gerenommeerde artiesten zoals Saskia Laroo, Hans Dulfer, Pigalle44 en meerdere big bands. Casablanca Muziek is ook bekend op de Zeedijk vanwege de gezellige karaoke avonden, waar niets moet en alles mag!

Leukste karaoke bar in Amsterdam

Van woensdag t/m zaterdagavond is het altijd feest met DJ/VJ Johan, met karaoke. Op woensdag en donderdag vanaf 23.00 uur en iedere vrijdag & zaterdag vanaf 20.00 uur. De entree is gratis.

Karaoke met een groep

casablanca muziek karaoke zeedijk amsterdamCasablanca is iedere dag vanaf 12.00 tot 20.00 beschikbaar voor besloten groepen (minimaal 30 en maximaal 100 personen). Er wordt geen zaalhuur berekend, slechts een minimale drankomzet van € 6,00 per uur per persoon. Karaoke kan maar moet apart ingehuurd worden en dat kost € 100,00 ex btw per evenement. Bittergarnituur of buffetten kunnen op bestelling geregeld worden.

Adresgegevens en plattegrond

Casablanca Muziek & karaoke
Zeedijk 26e, Amsterdam
www.cafecasablanca.nl
T 06-122 00 519

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl