Evenementen Amsterdam mei 2017

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand mei 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Dodenherdenking

dodenherdenkingDatum en tijd: 4 mei 2017 om 20.00 uur
Locatie: De Dam
Jaarlijks worden op 4 mei alle slachtoffers van de tweede wereldoorlog herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking. Tegenwoordig worden ook de gevallenen tijdens andere militaire conflicten (zoals de politionele acties in Nederlands-Indië) en vredesoperaties (zoals in Libanon, Bosnië of Afghanistan) herdacht op deze dag. Op de Dam vindt één van de landelijke herdenkingen plaats, waar o.a. koning Willem Alexander en koningin Máxima een krans zullen leggen. In het hele land wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte gehouden; trams en bussen zullen deze stilte ook in acht nemen en even stoppen voor de herdenking. Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Comite 4 en 5 mei.

Soldermis

Soldermis Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum: 7 mei 2017
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Moederdag

Metropolitan chocolaDatum: 14 mei 2017
Locatie: Amsterdam Oude Stad
De tweede zondag in mei is het Moederdag! Verras je moeder op een uitje naar het oude centrum van Amsterdam; proef de lekkerste chocolade bij Metropolitan, neem haar mee voor een High-tea bij De Bakkerswinkel of boek een girls-only "Vriendinnenuitje" bij Amsterdam Oude Stad!

Wallenwandeling op inschrijving

willemDatum en tijd: 14 mei 2017 om 16.00 uur
Locatie: Amsterdam Oude Stad
Kosten: € 12,50 p.p.
Deze zondag vindt er een wallenwandeling met Willem op inschrijving plaats. Dat betekent dat nu ook enkele personen of kleinere groepjes mee kunnen lopen op deze dag. Aanmelden? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; vermeld bij de aanmelding de naam/namen van de deelnemers en mobiele telefoonnummers.

ZondagMiddagJazzSessie

Jazzsessie kleinDatum en tijd: 14 mei 2017 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz. Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Whiskyproeverij met open inschrijving

WhiskyproeverijDatum en tijd: 14 mei 2017 van 18.00 tot 20.00 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: ca. € 32,50 p.p.
Naast de jazzmiddag houdt Zilt iedere tweede zondag van de maand in de avond ook een whiskyproeverij met open inschrijving; waar je bij de normale whiskyproeverij vanaf 4 personen kunt reserveren, kunt u op deze dag ook als enkele proever, met z'n tweeën of met een klein groepje terecht. Tijdens deze anderhalf uur durende proeverij worden er lekkere hapjes geserveerd en zal gastheer Michael met veel enthousiasme over de whiskies vertellen. Reserveren is wel noodzakelijk: Neem hiervoor contact op.

PopQuiz

Popquiz ZiltDatum en tijd: 18 mei 2017 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Het Luchtkasteel

LuchtkasteelDatum en tijd: 20 mei 2017 om 20.30 uur
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Kosten: € 15,00 p.p./ kinderen € 7,50 p.p.
Een vrolijke opéra-comique van Jacques Offenbach, die zich afspeelt op het Franse platteland. Aanstekelijke muziek, humor en melancholie vormen de ingrediënten van deze ‘follie musicale’ – zoals Offenbach het genre zelf noemde. Houten acteurs presenteren een unieke vorm van muziektheater. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Kaarten kunt u bestellen via de website van het Marionetten Theater.

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl