• Home
  • EVENEMENTENKALENDER

Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vindt u een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin u Amsterdam wil bezoeken en u ziet direct wat er te doen is. Heeft u een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maart 2017
April 2017
Mei 2017
Juni 2017
Juli 2017

Glenn Brown - Rembrandt: After Life

Glenn Brown - Rembrandt: After LifeLocatie: Het Rembrandthuis
Data: 27 januari 2017 t/m 23 april 2017

Het Rembrandthuis slaat een nieuwe richting in met deze tentoonstelling door het tonen van werken met Rembrandts invloed van de hedendaagse Britse kunstenaar Glenn Brown (1966). Brown staat bekend om zijn intrigerende en confronterende werk geïnspireerd op het werk van de oude meesters.

lees meer

Leonardo da Vinci – Artist – Inventor – Genius

Leonardo da VinciLocatie: Beurs van Berlage
Datum: 27 januari 2017 t/m 20 juni 2017

De uitgebreide overzichtstentoonstelling laat zien dat Leonardo da Vinci veel meer was dan de schilder van de Mona Lisa. Hij opende in de vijftiende eeuw zijn geest en was in zijn denken en doen zijn tijd vele honderden jaren vooruit.

lees meer

It's a Men's World

Its a mens worldLocatie: Tassenmuseum Hendrikje
Data: 11 maart t/m 27 augustus 2017

Van dokterstas tot it-bag voor mannen: It´s a men´s world in Tassenmuseum Hendrikje. Van voetballers en hipsters tot zakenmannen en metromannen: een tas mag tegenwoordig niet ontbreken bij de outfit van de man. De tentoonstelling It’s a Men’s World belicht de wereld van de mannentas, van historische tassen tot aan hippe, hedendaagse designs en it-bags voor mannen.

lees meer

1917 - Romanovs & Revolutie

Romanovs & Revolutie - Evert ElzingaLocatie: Hermitage Amsterdam
Datum: 4 februari t/m 17 september 2017

1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis, de laatste tsaar en de Revolutie. Exact en eeuw later zijn de films, foto's, schilderijen en toegepaste kunt uit deze periode exclusief te bewonderen in de Hermitage in Amsterdam.

lees meer

World Press Photo

world Press Photo 2017Locatie: De Nieuwe Kerk
Datum: van 14 april t/m 9 juli 2017

Ook dit jaar is de start van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd te zien in De Nieuwe Kerk op de Dam. Ruim 12 weken lang kunt u de indrukwekkende winnende persfoto’s bewonderen van tientallen fotografen uit de hele wereld. De allereerste tentoonstelling in 1955 werd in Amsterdam gehouden, als internationale tegenhanger van de nationale wedstrijd de Zilveren Camera. Van 1982 tot 1999 bood De Nieuwe Kerk Amsterdam al onderdak aan World Press Photo en sinds 2014 is dat opnieuw zo.

lees meer

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl