• Home
  • EVENEMENTENKALENDER

Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vindt u een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin u Amsterdam wil bezoeken en u ziet direct wat er te doen is. Heeft u een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Juni 2017
Juli 2017
Augustus 2017
September 2017

Gem Kingdom

Gem KingdomLocatie: Tassenmuseum Hendrikje
Data: 17 maart t/m 25 juni 2017

Het exclusieve merk Gem Kingdom wordt tot 25 juni getoond in een bijzondere expositie in het Tassenmuseum. Gem Kingdom staat bekend om de unieke selectie sieraden waaronder ringen, armbanden, kettingen en andere bijzondere items.Een bijzonder stuk uit de collectie is een ketting die wordt gedragen in de Nederlandse film Michiel de Ruyter.

lees meer

1917 - Romanovs & Revolutie

Romanovs & Revolutie - Evert ElzingaLocatie: Hermitage Amsterdam
Datum: 4 februari t/m 17 september 2017

1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis, de laatste tsaar en de Revolutie. Exact en eeuw later zijn de films, foto's, schilderijen en toegepaste kunt uit deze periode exclusief te bewonderen in de Hermitage in Amsterdam.

lees meer

It's a Men's World

Its a mens worldLocatie: Tassenmuseum Hendrikje
Data: 11 maart t/m 27 augustus 2017

Van dokterstas tot it-bag voor mannen: It´s a men´s world in Tassenmuseum Hendrikje. Van voetballers en hipsters tot zakenmannen en metromannen: een tas mag tegenwoordig niet ontbreken bij de outfit van de man. De tentoonstelling It’s a Men’s World belicht de wereld van de mannentas, van historische tassen tot aan hippe, hedendaagse designs en it-bags voor mannen.

lees meer

Rembrandt en Jan Six - De ets en de vriendschap

Jan SixLocatie: Het Rembrandthuis
Data: 6 mei t/m 3 september 2017

Eén van de beroemdste verhalen uit de zeventiende eeuw betreft de vriendschap tussen Jan Six en Rembrandt van Rijn. De tentoonstelling schetst het beeld van een vriendschap in de hoogtijdagen van de zeventiende eeuw en het meesterschap dat op ultieme wijze tot uitdrukking kwam in de ets.

lees meer

World Press Photo 2017

WorldPress2017Locatie: De Nieuwe Kerk
Datum: van 14 april t/m 9 juli 2017

Dit jaar is het alweer de zestigste editie van World Press Photo. Met de expositie die 14 april in de Nieuwe Kerk opent begint ook de wereldtour van de expositie van de internationele persfotowedstrijd.

lees meer

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl