• Home
  • EVENEMENTENKALENDER

Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vindt u een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin u Amsterdam wil bezoeken en u ziet direct wat er te doen is. Heeft u een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Augustus 2017
September 2017
Oktober 2017
November 2017

Bampo: Old crafts, new design from China

BampoLocatie: Tassenmuseum Hendrikje
Data: 27 juni t/m 24 september 2017

Het Chinese tassenmerk Bampo maakt haar debuut op de Europese markt in het Tassenmuseum Hendrikje. Al 20 jaar worden er in de tassen van Bampo elementen van de Chinese traditionele cultuur en ambachten verwerkt in hedendaagse ontwerpen. Hierdoor probeert Bampo de Chinese cultuur te behouden en deze door te geven aan toekomstige generaties. De stukken die in deze expositie te zien zijn vertegenwoordigen dan ook een belangrijk onderdeel uit de cultuuur en filosofie van China. 

lees meer

1917 - Romanovs & Revolutie

Romanovs & Revolutie - Evert ElzingaLocatie: Hermitage Amsterdam
Datum: 4 februari t/m 17 september 2017

1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis, de laatste tsaar en de Revolutie. Exact en eeuw later zijn de films, foto's, schilderijen en toegepaste kunt uit deze periode exclusief te bewonderen in de Hermitage in Amsterdam.

lees meer

It's a Men's World

Its a mens worldLocatie: Tassenmuseum Hendrikje
Data: 11 maart t/m 27 augustus 2017

Van dokterstas tot it-bag voor mannen: It´s a men´s world in Tassenmuseum Hendrikje. Van voetballers en hipsters tot zakenmannen en metromannen: een tas mag tegenwoordig niet ontbreken bij de outfit van de man. De tentoonstelling It’s a Men’s World belicht de wereld van de mannentas, van historische tassen tot aan hippe, hedendaagse designs en it-bags voor mannen.

lees meer

Rembrandt en Jan Six - De ets en de vriendschap

Jan SixLocatie: Het Rembrandthuis
Data: 6 mei t/m 3 september 2017

Eén van de beroemdste verhalen uit de zeventiende eeuw betreft de vriendschap tussen Jan Six en Rembrandt van Rijn. De tentoonstelling schetst het beeld van een vriendschap in de hoogtijdagen van de zeventiende eeuw en het meesterschap dat op ultieme wijze tot uitdrukking kwam in de ets.

lees meer

The Prints of Andy Warhol and other PopArtists

Superman AndyWarholLocatie: Beurs van Berlage
Datum: 2 juli 2017 t/m 30 september 2017

Bijna drie maanden lang is de privécollectie van Lex Harding te bewonderen in de Beurs van Berlage. Zijn PopArt collectie bestaat uit onder andere bijzondere zeefdrukken van Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Keith Haring.

lees meer

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl