In 't Aepjen

in t aepjenAuthentiek proeflokaal in het bekende houten huis op de Zeedijk.

In 't Aepjen is zeker een must-see in Amsterdam! U zult zich in de 16de eeuw wanen: historischer krijgt u het bijna niet.
Drink hier een borrel en kijk om u heen naar alle relikwieën: oude kruiken waarin vroeger de sterke drank in werd bewaard, het beeld van een aap, de oude tap met een bronzen beeld van een 17de eeuwse man, oude schilderijen en prenten. Aanrader: Neem plaats bij het raam en kijk vanuit het intieme café op uw gemak naar de stroom van bewoners en bezoekers die hier dagelijks langslopen.

Het interieur is van donker hout en aan de lage bar zit u op mini-barkrukken. In 't Aepjen was vroeger een zeeliedenlogement, waar de zeelieden hun drankrekening betaalden met meegebrachte apen uit de overzeese werelddelen. Deze meegebrachte apen zaten onder de vlooien. Iedereen die In 't Aepjen had gelogeerd kwam al krabbend en onder de jeuk naar buiten. Hier komt de naam van het café en ook de uitdrukking "in de aap gelogeerd zijn" vandaan. Heb je iets gekocht wat niet deugd dan ben je.... in de aap gelogeerd!

Openingstijden

Zondag t/m donderdag van 12.00 tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 03.00 uur

Adresgegevens en plattegrond

In 't Aepjen
Zeedijk 1, 1012 AN Amsterdam
Telefoon 06 5365 03 12
Bezoek de website van dit café.

Pin It