Metropolitan

Choco heartsKees Raat maakt de beste chocolade en het lekkerste ijs van de stad.

...een chocoladewalhalla, ijssalon, espressobar, dessertatelier. Een plek voor liefhebbers van de puurste chocolade en het lekkerste ijs, in een bruisende entourage midden in het oude centrum van Amsterdam.
Waar alles zelfgemaakt is, met verse en biologische grondstoffen. Waar de machines draaien en de geuren van geroosterde cacaobonen en vers gebakken producten voorbijgangers naar binnen lokken.

En dit onder de bezielende leiding van de Nederlandse chocolade pionier Kees Raat.Koffie Metropolitan

Assortiment

Het begon allemaal in augustus 2009. Kees Raat vond in de Warmoesstraat in Amsterdam de ideale plek voor het spannende avontuur: Metropolitan. Sindsdien maakt hij dagelijks het lekkerste, verse Italiaans ijs en overheerlijke chocolade van bonen van de Dominicaanse Republiek. Inmiddels gebruiken verschillende eetgelegenheden in Amsterdam, waaronder Restaurant Vermeer, De Tolhuistuin, en The Lobby, het verse Italiaanse ijs van Metropolitan voor hun desserts. Kom langs en laat je onder het genot van een ristretto, espresso of cappuccino meeslepen in de wereld van ijs en chocolade.Kees Raat chocoladeproces

Kenmerken

Bij Metropolitan wordt zelf chocolade gemaakt in een “bean to bar” proces. De - onder andere - Dominicaanse cacaobonen worden bij Metropolitan eerst geroosterd, dan gemalen en gewalst tot een zuivere chocolade massa die als basis dient voor alle chocoladeproducten. De basisvorm bestaat uit 70% cacaobestanddelen, maar ook melkchocolade met 40% zit in het assortiment.

Metropolitan heeft 25 verschillende smaken ijs, van sorbet tot gelato. Brownie beerBelangrijk is dat voor het ijs alleen biologische producten worden gebruikt: rauwe melk van een boerderij net buiten Amsterdam, Braziliaanse rietsuiker, vers fruit en noten.

Italiaanse Ambiance

Bij Metropolitan stap je één keer Italië binnen: een snelle espresso aan de bar of buiten in het zonnetje een heerlijke gelato. Naast de zelfgemaakte chocolade heeft Metropolitan ook veel bijzondere andere eigen producten, zoals cacaobier, chocoladespoons voor thuis, een zakje cacao bonen of chocolade cornflakes...
Je kunt het zo gek nog niet bedenken en Metropolitan heeft het!5 beste chocolatiers van Amsterdam

Metropolitan in de media

Dat wij niet de enige fans van Metropolitan zijn is inmiddels meer dan duidelijk: van over de hele wereld wordt Metropolitan maar al te graag bezocht. Wereldwijd wordt er over deze Amsterdamse meesterchocolatier gepubliceerd; zo noemde de Uitkrant ze bij de top 5 beste chocolatiers van Amsterdam en werden ze op nummer 18 vermeld in het artikel "The World's Best Artisanal Chocolates" van American Express Essentials. Kees Raat is al bekroond voor de beste foodtruck, publiceerde zijn eigen Chocoladebijbel en stonden in februari 2019 nog in het Parool met hun cacaobier... noem maar op! 

Openingstijden

Een feestje op je bord!Maandag t/m zondag 09.00 - 22.00 uur

Adresgegevens en plattegrond

Metropolitan
Warmoesstraat 135, 1012 JB Amsterdam
Telefoon 020 330 1955
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ga naar de website van Metropolitan.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.